Guldrace och bottenkamp – så slutar det

Varje SFL-omgång är en kamp och en pina att följa. En serie som många tyckare med mig trodde skulle vara död och avgjord redan vid den här tidpunkten lever i allra högsta grad.

Antagligen trodde några högt uppsatta likadant, då det troliga är att slutspel införs redan nästa år igen. När de uppgifterna kom tyckte jag till en början att det var bra. Nu tycker jag det är skit! Eftersom att den som satt ihop årets seriemanus måste vara ett geni på något sätt.

Vi har en bottenstrid där Linköping som vanligt vaknat för sent, men som brukligt ändå fixar kontraktet. Och lejonets kula har ju visat att de har nio liv. Men går det verkligen i år? Tveksamt.

Sedan har vi Norrköping, Strängnäs, Torslanda och Örebro SK. Vilket av dessa lag kommer följa Linköping och Halmstad ut ur finrummet? Mitt tips bygger på rutin och att Örebro fått in några riktigt bra nyförvärv i Sallanto och Moniry. Så det kommer stå mellan Torslanda och Strängnäs till slut i kampen om att undvika den sista nedflyttningsplatsen.

I toppen har tre blivit fyra – för att bli tre och nu fyra igen. ÖFC och IFK Uddevalla har varit där uppe hela tiden. Först med Nacka, och sedan kom Hammarby smygandes och imponerande så stort att dom fick mig att tro på SM-guld till Bajen. Nu när fem omgångar återstår är det vidöppet! Nacka har tackat för sig i guldstriden men då har Borås hittat nytt liv i vassen bakom denna topptrio. 

Hur slutar det då? Tittar man på schemat har Hammarby tuffast motstånd med desperata bottenlag, derby mot Nacka och Borås kvar. ÖFC har för tunn trupp och Borås har historiskt varit sämst när det gäller. Det har däremot inte IFK Uddevalla varit. Även om de vacklat betänkligt och inte alls varit så överlägsna som man trott så är de Sveriges bästa lag.

Så mitt tips blir Uddevalla, med Hammarby där bakom som kan hota.

Futsaloraklet

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img