Därför har inte Armandt vaktat IFK:s mål senaste tiden: ”Ingen överraskning”

0

Just innan säsongsstart stod det klart att IFK Uddevalla Futsal förstärkte sin målvaktsuppsättning med rutinerade Robin Armandt, 32. Landslagsmålvakten har sedan dess vaktat en stor del av Uddevallas matcher, men under den senaste tiden har hans namn dock saknats i matchtruppen.

LÄS OCKSÅ: Sef-basen om SFL-säsongen: ”Det negativa har varit uppträdandet”

Hector Maravilla, huvudtränare i IFK Uddevalla, förklarar att det helt enkelt handlar om en konkurrenssituation.

– Viktor (Jansson) står nu, det är hård konkurrens. Robin har gjort det jättebra i år, men nu valde vi att ställa Viktor i målet de här matcherna, säger han och fortsätter:

– Hur det ser ut i fortsättningen kan jag inte svara på nu. Men Viktor har gjort det jättebra, och det är inte direkt någon överraskning att han står nu.

LÄS OCKSÅ: Krönika: ”Bye bye, Linköping”

Andrés Moncada är målvaktstränare i laget, och hyllar Janssons form som tagit honom till att ta över rollen som förstamålvakt.

– Viktor är med och tränar två-tre gånger i veckan och han har tagit stora kliv. Han känner sig mer bekväm i matcherna och det syns på statistiken också. Viktor har spelat tolv matcher denna säsong med bara 26 insläppta mål, med 107 räddningar hittills. Det finns en bra konkurrens mellan Viktor och Robin och det är bara positivt för oss som lag.

IFK:s kommande match är nästa fredag borta mot Torslanda. Därefter ställs man mot Örebro SK dagen därpå hemma i Agnebergshallen.