Kapstad om att spela SM-final: ”Ska bli otroligt roligt”

Therese Kapstad har en lång karriär som fotbollsspelare bakom sig, över 100 matcher i Damallsvenskan finns på meritlistan. Senaste åren har hon och hennes Umeå IK gett futsal ett försök och nu ska de spela SM-final. ”Det har gått väldigt bra får man säga”, säger Kapstad till Futsalmagasinet.

Umeå IK FF har gått som tåget i RFL Norra Norrland under säsongen. Laget förlorade endast två matcher under gruppspelet och kunde enkelt ta sig vidare till semifinal efter att ha avverkat Kågedalens AIF i kvartsfinalen. I semin stod IFK Åkullsjön för motståndet.

– Det var inget lätt motstånd, men det visste vi om innan. Åkullsjön har en del duktiga spelare, säger Kapstad som gjorde totalt fem mål i dubbelmötet mot Åkullsjön.

Efter oavgjort i första matchen lyckades man vinna hemma i Umeå Energi Arena. Nu väntar Falcao i finalen, något Kapstad tycker ska bli spännande.

– Ska jag vara helt ärlig har jag inte så jättebra koll på dem men de ska ha en del landslagsspelare har jag hört. Det ska bli otroligt inspirerande att möta ett lag som är bra på futsal, vi är ju framförallt fotbollsspelare i grunden.

LÄS OCKSÅ: Falcao klara för sin andra raka SM-final

Umeå IK består av gamla fotbollsspelare, futsal har de endast spelat tillsammans i två år.

– Vi var ett gäng som brukade spela korpen tillsammans på sommaren, men så kände vi att vi inte ville ha ett halvårs uppehåll. Då testade vi futsal och det har funkat väldigt bra, säger Kapstad som dock tror att laget kan få det tufft i finalen.

– De vi möter bör ju vara bättre. De har ett futsal-tänk, det har inte vi på samma sätt. Framförallt är det ytorna som skiljer sig så mycket från fotbollen, allt går mycket snabbare här. Men man vet aldrig, när vi väl står på plan kommer vinnarskallarna fram. Då kan allt hända, avslutar Kapstad.

Umeå inleder finalspelet på söndag i Umeå Energi Arena klockan 19.00. Returen spelas helgen efter, på lördagen klockan 18.00 i Botkyrkahallen.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img