Formstarkt Bajen fortsatt utan landslagsspelare: ”Mestadels fotbollsspelare”

0
Foto: David Gerd

Under måndagen presenterade förbundskapten Matija Dulvat den svenska herrlandslagstrupp som ska representera Sverige under en turnering i Kroatien i mitten av april.

Truppen innehöll hela sex stycken debutanter, där två av dem, Gabriel Diaz och Hampus Jakobsson, hämtades in från P19-landslaget. Dessutom fick Strängnäs skyttekung Adnan Cirak det efterlängtade beskedet att det var dags för landslagsdebut. Även Pascal Olsson (IFK Göteborg), Yanku Marrah (Nacka Juniors) och Viktor Säf (Borås AIK kommer göra sina debuter.

LÄS MER: Här är hela truppen till Kroatien

Flera nya spelare från lag som gått starkt i SFL i år. Ett lag som däremot, något oväntat, inte fick med någon spelare i truppen var guldjagande Hammarby.

– Jag kan ärligt säga att jag inte sett Hammarby speciellt mycket i år, men jag har pratat med Nicklas (Asp, assisterande förbundskapten) och förstått att det är mestadels fotbollsspelare där och att det inte är lika mycket futsal i huvudet, säger Matija Dulvat och fortsätter:

– De har nått väldigt fina resultat i år, och om de fortsätter med det även nästa år kan det vara läge för vissa spelare där. Det gäller att ta det steg för steg.

Bland de sex debutanterna som togs ut var två av dem målvakter. Läs mer om det nedan: