Söderqvist klev fram i rätt läge: ”Kommit in i min roll”

Fredrik Söderqvist spelade en stor roll när hans IFK Uddevalla Futsal säkrade tre viktiga poäng under fredagskvällen borta mot Torslanda. När laget låg under klev han fram och vände på matchen med två raka mål. Dessutom hade han gjort ett tidigare i matchen.

Länge stod den här matchen och vägde, men Uddevalla kunde till slut vinna matchen med 4–7. Och mycket tack vare Söderqvist, alltså.

– Det är jätteskönt. En enorm lättnad framför allt. De ska dock ha stor cred, de gav oss verkligen en match där ute idag. Men vi drog det längsta strået, sammanfattar Fredrik Söderqvist som därmed blev stor matchhjälte:

– Det är klart att det känns bra, men det hade lika gärna kunnat vara någon annan som gjort det annars. Vi hade mängder med chanser och det var bara en tidsfråga innan bollarna skulle börja rulla in. Sedan när vi får in dem säkrar vi lite och backar hem något.

Ett av målen kom till på en tiometerstraff. Totalt tilldelades Uddevalla tre stycken sådana i matchen, där två av dem satt i mål. Det var således en fysisk match i Torslandahallen.

– Det är alltid tufft och hårt mot Torslanda, och det visste vi sedan innan. Men det är kul, det är så en futsalmatch ska se ut.

LÄS OCKSÅ: Skadefritt i Uddevalla inför avslutningen

Redan under lördagen är det match igen. Då väntar ÖSK Futsal hemma i Agnebergshallen.

– Det är klart att det inte är helt optimalt med så kort tid emellan, men vi kommer ladda om och ladda på igen. Vi kommer vara hungriga imorgon också. Vi är väldigt fokuserade på vårt jobb och ta sex poäng den här helgen, och senare förhoppningsvis också ett SM-guld.

Totalt har det nu blivit 22 mål i SFL för Uddevallas storskytt, och det placerar honom på en andraplats i skytteligan.

– Jag har varit en målskytt innan, men förra året när jag gick ned lite mer defensivt på planen visste jag inte riktigt hur mycket jag kunde våga gå med framåt och hur mycket jag skulle säkra bakåt riktigt. Nu har jag kommit in i min roll mycket bättre och får mer rutin för varje match som går. Sedan kommer man in i målstim ibland och då rullar det på.

Trots lättare motstånd på pappret än övriga topplag i kampen om guldet är flera av motståndarlagen indragna i bottenstriden. Något som även det kan vara knepigt då de lagen kan behöva spela mer desperat.

– Historiskt sett har vi haft jättebra resultat mot både Torslanda och ÖSK, jag tror inte vi tappat någon poäng. Vi har väl ett psykiskt övertag där. Det är klart att det är jobbigt när de kämpar för sin överlevnad, men vi kämpar för SM-guld och det väger mer. Det kommer det att göra även mot ÖSK, avslutar han.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img