Skyttekungen säkrade viktig seger för Strängnäs: ”Varje match är en final nu”

Det var inte utan att det blev nervöst när Strängnäs under söndagen hemmabesegrade KFUM Linköping. Båda lagen låg inför matchen på nedflyttningsplats, och gör så även efter matchen. Men utgångsläget är totalförändrat – för de båda.

LÄS MER OM MATCHEN: Cirak skickade KFUM Linköping till division 1

I och med förlusten står det nu helt klart att KFUM Linköping lämnar SFL och spelar i division 1 nästa säsong. För Strängnäs del var segern en viktig, om inte en livsviktig, sådan. Hade matchen mot KFUM slutat med förlust samtidigt som Norrköping besegrat Skoftebyn hade avståndet till säker mark varit sex poäng. Istället är det avståndet nu en poäng.

– Det var viktigt. Det var sista livlinan att vara med i racet. Vi visste innan att Skoftebyn slagit Norrköping, och hade det med oss ut i matchen. Men för att det skulle ha gjort någon nytta var vi fortfarande tvungna att vinna, säger lagets skyttekung Adnan Cirak till Futsalmagasinet.

Strängnäs hade en 4–1-ledning i matchen, men den tappades till 5–5 och avslutningen av matchen var minst sagt rafflande.

– Det var rätt tajt, båda lagen kände på varandra i början. Sedan i andra ryckte vi ifrån lite till 4–1, men som vanligt har vi problem att stänga matchen så de kom ikapp, säger Cirak.

Sedan klev Adnan Cirak fram, precis som så många gånger förr, och avgjorde matchen med drygt en minut kvar att spela. Hans fjärde för matchen, och hans 35:e för säsongen.

– Det rullar på och har gått bra för mig den här säsongen. Pricken över i:et hade varit att se till så att vi håller oss kvar, sedan vinna skytteligan och därmed komma in med en härlig känsla till landslaget, säger han.

Två omgångar återstår i SFL. För Strängnäs del väntar först IFK Uddevalla borta och sedan avslutningsvis Örebro FC på hemmaplan. Matchen borta mot Uddevalla blir dock en speciell sådan, då motståndarna säkrar SM-guldet vid seger.

– Varje match nu är som en final för oss. Vi har väl ingen direkt tanke på att förstöra för Uddevalla, utan det är snarare att det hade varit jävligt skönt för oss själva att vinna där. De är ett bra lag och har all vår respekt. Men vi åker såklart dit för att vinna, avslutar Cirak.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img