Duon missar guldmatchen: ”Jävligt surt”

0

Ikväll kan IFK Uddevalla Futsal säkra SM-guldet vid seger mot Strängnäs. Då kommer två av lagets landslagsspelare, lagkapten Granit Berisha och Mahmoud ”Mido” Al-Mouti, att sitta på läktaren. Duon är nämligen avstängd.

– Det känns jävligt surt måste jag ändå säga. Jag har känt mig i bra form den senaste tiden och sådana här matcher vill alla i futsalvärlden spela. Att spela för guld på hemmaplan, säger Granit Berisha till Futsalmagasinet.

De båda spelarna är avstängda till följd av att de dragit på sig tre varningar vardera under säsongen. Berisha tilldelades sitt senaste gula kort i matchen mot Örebro när han efter en straffsituation visade sitt missnöje mot domaren.

– Vi hade pratat om det inför matchen då vi hade så många spelare som riskerade avstängning. Jag brukar inte skylla på domaren, men det var en solklar straff och jag går fram och frågar hur han inte kunde blåsa. Då varnades jag, så det var surt, säger han.

LÄS OCKSÅ: Blåvitt malde ned Linköping

Istället blir det alltså läktaren för kapten Berisha.

– De kommer inte slippa mig för det, utan jag kommer nog höras bakom dem från läktaren. Så jag ska göra mitt bästa som alltid, men den här gången från läktaren.

Hur häftigt vore det att få säkra guldet framför hemmapubliken?

– Det hade varit jättehäftigt med tanke på stödet vi har i staden. Alla vet hur roligt det hade varit. Vi hade den chansen i finalen 2016, och nu får vi chansen igen och den ska vi verkligen ta. Förmodligen har vi guldhattar på oss ikväll, avslutar han.