Basberber om att guldhoppet lever: ”Nu är det bara köra på”

0
Foto: David Gerd

Hammarby vann mot ÖFC samtidigt som Uddevalla förlorade mot Strängnäs. Det innebär att guldkampen lever inför sista omgången. ”Uddevalla har allt att förlora, vi har allt att vinna”, säger Hammarbys Michel Basberber till Futsalmagasinet.

Det var nog många som trodde att matchen mellan Hammarby och ÖFC skulle bli en kamp om andraplatsen. Uddevalla mötte Strängnäs inför storpublik på hemmaplan, en match de flesta trodde hemmalaget skulle vinna. Strängnäs stod dock för en skrällvinst, något Basberber inte hade koll på under matchen.

– Jag hade ingen aning faktiskt. Vi fokuserade på vårt och ville göra vårt bästa, det var först efteråt vi fick reda på att Uddevalla hade förlorat, säger Basberber som menar att man spelade för andraplatsen.

– Kampen om guldet var inget vi pratade om inför, även fast det fanns med i bakhuvudet såklart. Vi sa att vi skulle säkra andraplatsen, sedan hade vi revansch att utkräva mot ÖFC också sedan förra gången vi möttes.

LÄS OCKSÅ: Viktig seger för Hammarby – Gulddrömmen lever

Nu lever kampen om guldet i allra högsta grad. Endast en poäng skiljer mellan ettan Uddevalla och tvåan Hammarby inför den sista omgången på söndag. Basberber menar att man bara kan fokusera på sin egen match men tror att det finns en chans att kliva förbi Uddevalla.

– De har såklart väldigt stor press på sig just nu. De har allt att förlora samtidigt som de möter Norrköping som även de jagar poäng. Sedan har vi också en tuff match (Torslanda hemma) så vi måste göra vårt såklart, men vi har inte allt att förlora. Vi har allt att vinna, säger Basberber som inte känner någon press inför sista matchen.

– Vi ska vara nöjda och stolta även om det inte skulle bli guld. Vi har gjort en bra säsong och visat att vi kan pressa Uddevalla ända in på slutet. Men såklart ska vi gå för guldet, nu är det bara köra på, avslutar Basberber.

Båda matcherna spelas klockan 16.00 på söndag, när omgången är slut vet vi vilket lag som är svenska mästare 2019. Det enda vi vet nu är att det antingen blir Uddevalla eller Hammarby.