Guldjakten fortsätter: ”Samma situation som förra helgen”

0
Foto: David Gerd

Det är dags för sista omgången i SFL. Vid seger mot Norrköping är Uddevalla svenska mästare, samtidigt jagar Norrköping säkrat kontrakt. ”Det är en viktig match för oss båda, det gäller att vi lyckas hålla fokus”, säger Uddevallas Robin Armandt inför matchen.

IFK Uddevalla hade chansen att säkra guldet redan förra helgen men lyckades inte vinna hemma mot Strängnäs. Inför dagens avslutande omgång har man en poäng till godo på Hammarby. På andra sidan planen står Norrköping som slåss för överlevnad, vilket Armandt tror kommer påverka matchen.

– Vi är i ungefär samma situation som förra helgen. Visst, vi möter ett lag som ligger längre ner i tabellen men det är en viktig match även för dem. Förra matchen lyckades vi inte riktigt komma upp i den nivå vi kan, det måste vi göra idag, säger Armandt som menar att det är viktigt att laget lyckas hålla fokus hela matchen.

LÄS OCKSÅ: Topp- och bottenstrid – Här är förutsättningarna

– Det bästa hade såklart varit att vi kan få några snabba mål i början. Då kan vi spela mer avslappnat, det behöver inte bli så stressat. Samtidigt så gäller det att att inte sväva iväg i tankarna. Oavsett om vi ligger under eller leder så måste vi spela vårt spel, det är då vi är bra.

LÄS OCKSÅ: Förbundet om att guldet kan säkras i två arenor: ”Ny situation”

Att spela en viktig roll i Norrköping är något Robin Armandt gjort tidigare. Förra säsongen var han med sitt Malmö City i Norrköping för att hålla sig kvar i SFL. Det slutade med förlust och nedflyttning. I år är situationen annorlunda, en situation Armandt känner sig bekväm i.

– Det är många i laget som spelat viktiga matcher förut, både när det handlar om topp- och bottenmatcher. Förra året var det mycket ångestkänslor inför, i dag känner jag mig lugnare. Man vet sin uppgift, man vet vad som behöver göras. Det gäller som sagt för hela laget att prestera, då har vi bra chanser att vinna, avslutar Armandt.

Ikväll vet vi vilka som är svenska mästare 2019. Innan dess ska Uddevalla möta Norrköping på bortaplan samtidigt som Hammarby tar emot Torslanda. Alla matcher startar 16.00 i eftermiddag.