Uddevallas glädje blev Norrköpings sorg – åker ur SFL

0

Det utspelades glädjescener i Mässhallen i Norrköping under söndagseftermiddagen när Uddevalla blev svenska mästare. För hemmalaget innebär resultatet dock något helt annat. Förlust med 3-4 gör att laget åker ur SFL.

31 mars 2019 är förmodligen ett datum spelarna i Norrköping Futsal Klubb bara vill glömma. Samtidigt som motståndarlaget IFK Uddevalla firar sitt andra raka SM-guld står det klart att hemmalaget Norrköping åker ur SFL efter en kämpig säsong.

LÄS OCKSÅ: ÖSK säkrade kontraktet efter galen vändning

Det var visserligen hemmalaget Norrköping som tog kommandot i den viktiga matchen. Esat Jashari satte 1-0 tidigt i matchen men efter det visade Uddevalla att de är ett par snäpp vassare och gjorde fyra raka mål.

Trots det blev det en spännande avslutning. Norrköping lyckades reducera och med två minuter kvar kom 3-4, men mer spännande än så blev det aldrig. Nu hade en kvittering inte varit till någon nytta eftersom både ÖSK och Strängnäs vann sina matcher, Norrköping åker därmed ur med två poängs marginal.