Trots spelartappen – IFK Uddevalla ansöker om nytt CL-arrangemang

IFK Uddevalla Futsal har tappat ett stort antal spelare under den senaste tiden. De som än så länge offentliggjort att man lämnar klubben är Petrit Zhubi, Kristian Legiec, Emilio Rossi, Fehim Smajlovic, Mergim Berisha, Granit Berisha och Viktor Jansson. Samtliga är spelare som är, eller har varit, en del av det svenska landslaget.

Tränarduon Hector Maravilla och Arlind Sadriu har även de försvunnit, och den senaste tiden har varit stormig för föreningen.

LÄS OCKSÅ: Lagkaptenen: ”Att vi är ute efter pengar är bullshit”

Men nu kommer ett besked från den regerande mästarklubben som verkligen visar att man ännu inte gett upp.

Efter att ha arrangerat Champions League (Preliminary round) hemma i Agnebergshallen två år i rad ska man inför hösten, inte konstigt nog, ha valt att inte ansöka om att få göra det igen. Nu kommer dock rapporter från tidningen Bohusläningen att klubben gjort en helomvändning i frågan, och lämnat in en formell ansökan till Svenska Fotbollförbundet.

– Under onsdagen har det kommit reaktioner på vad som hänt och på det som skrivits i bland annat Bohusläningen. Spelare, ledare och funktionärer har hört av sig och sagt att de är beredda att ställa upp för föreningen. Det känns fantastiskt. Därför har vi haft ett möte och bestämt oss för att delta med ett lag och att söka arrangemanget en gång till, säger Tommy Rasimus, ansvarig i IFK Uddevalla Futsal, till tidningen.

Efter en tids strul verkar det klarna upp något igen för den trefaldiga mästarklubben inför höstens spel.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img