Huvudtränaren klar för nytt år med Bajen: ”En självklarhet”

Daniel Blanco ledde sitt Hammarby IF FF till en imponerande silvermedalj i fjol. Nu står det klart att han fortsätter i rollen som huvudtränare ytterligare ett år.
– Vi ska bygga vidare, säger han till Futsalmagasinet.

Att fjolåret var en succé råder det inget tvivel om. Det var en säsong där laget av flertalet tippades att inte ha i toppen att göra – som slutade med en guldstrid hela vägen in mot slutet.

Daniel Blanco ser tillbaka på en framgångsrik SFL-säsong med sitt Hammarby – och nu ser han också framåt. Han har nämligen kritat på för ett nytt år som huvudtränare.

– Det var väl egentligen inget speciellt eller något snack om saken. Vi kör på ett år till med det här och bygger vidare på det vi gjorde förra året. Det var helt klart en självklarhet för mig att fortsätta med mitt uppdrag, säger Daniel Blanco till Futsalmagasinet.

LÄS OCKSÅ: Tränaren lämnar Bajen: ”Finns inga ambitioner”

Som sig bör blir det med en större press utifrån laget går in till den kommande säsongen. Nu handlar det snarare om att Hammarby är en guldkandidat.

– Nu handlar det för oss att visa att vi ska vara ett stabilt lag som tillhör topp fem, så att det inte är en tillfällighet att vi gjorde det vi gjorde i fjol. Nu har vi ett annat utgångsläge. Nu slår vi inte ur underläge, säger Blanco och fortsätter:

– Det är en utmaning i sig att ha ett sådant utgångsläge. Folk kanske sätter oss där som en favorit för titeln, men för oss handlar det också om att etablera oss som ett lag som håller sig på en hög nivå.

Vid sin sida kommande säsong får han förre Strängnäs-tränaren Mikael Hedlund. Läs mer om det här!

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img