Legiec bekräftar: De vill ha med mig i Champions League

0
Foto: David Gerd

Kristian Legiec var under helgen i Danmark hos mästarlaget JB Futsal Gentofte och deltog i deras internmatch. Nästa helg åker laget till Örebro för Nordic Futsal Championship – och då finns Legiec med. Dessutom vill danskarna ha med honom i Champions League.

Rehaben efter den skada Kristian Legiec drog på sig under sommaren har gått bra. Så bra att han inför helgen kände sig helt redo för futsal igen, och begav sig till Danmark för internmatch med det danska mästarlaget JB Futsal Gentofte.

Hög kvalité

Helgen gick bra, och Legiec utmärkte sig såpass mycket att nu laget vill ha med honom i såväl kommande helgs spel i Nordic Futsal Championship – samt Preliminary round i Champions League i slutet av augusti.

– Det är ett jävligt bra lag. Det är nästan hela danska landslaget, så på det sättet påminner det lite om IFK Uddevalla. Sedan är det mycket nytt och annorlunda, men jag lyckades anpassa mig väldigt bra.

LÄS OCKSÅ: Basberber spelar vidare för Bajen: ”Kände mig jäkligt bra i fjol”

Först väntar alltså spel i Örebro, och där är tanken att Legiec ska finnas med. Om knät håller.

– Det svullnade upp lite efter internamatchen i helgen. Jag fick ingen smäll och det kändes hela tiden väldigt bra, men efter kom den här svullnaden. Men jag tror att det löser sig och att jag kan spela i helgen, säger han.

Champions League aktuellt

Därefter ska han bestämma sig om han vill spela Champions League med laget eller inte. JB Futsal Gentofte är lottade i grupp A i Preliminary round, och ställs mot Titograd (Montenegro) och Leo Futsal Club (Armenien).

– Det är absolut aktuellt. Vi ska först ta helgen i Örebro och så får vi se efter det. De vill ha med mig i CL, men jag får se hur jag gör efter det här. Jag bestämmer mig då.

Men att han trivs i laget råder det inget tvivel om.

– Det är roligt att spela med de spelarna man alltid krigat mot i landslaget. Sedan är det en rolig grej att känn att de vill ha med en i ett så bra lag. Om jag spelar för dem så kommer jag självklart ge allt för dem.