Zekria stortrivs med utlåningen: ”Kul med något nytt”

Nyligen stod det klart att Nacka Juniors-spelaren Mosaddiq Zekria lånas ut till IFK Uddevalla Futsal under Nordic Futsal Championship och Champions League. När nu första turneringen av två är avklarad blickar en sliten Zekria tillbaka på en lärorik helg.

– Jag tar med mig väldigt mycket från den här turneringen. Även om vi gör mycket av det i Nacka, så är det ännu mer taktik och ännu mer noggrannhet som gäller här och tränarna är väldigt noga med de bitarna. Det har varit kul med något nytt, och att få möta lite nya motståndare, säger Mosaddiq Zekria när Futsalmagasinet når honom.

LÄS MER: Zekria lånas in av IFK Uddevalla under CL

Han fortsätter:

– Dessutom har det gett otroligt mycket bara genom att sitta och titta på ett lag som Gentofte. De har massor av landslagsspelare med väldigt mycket rutin.

Godkänd insats

Tre matcher blev det totalt för Uddevalla, och Zekria fick stort förtroende från tränaren Andrés Moncada.

– Jag tycker att jag var godkänd. Det är inte nu man ska vara bäst, men jag försöker alltid hålla en jämn nivå. Jag vill inte ha toppar och dalar, jag vill vara stabil. Jag har inga problem att styra skeppet bakifrån och inte skina och synas allt för mycket. Det kan de andra få göra, säger han och skrattar.

Odds: IFK Göteborg–Falkenberg
1: 1.71 X: 3.90 2: 5.30
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Dessutom fick han kröna sin insats i den sista matchen med ett mål.

– Det var skönt. Jag hade tagit den löpningen många gånger utan att få bollen. Så jag hade sagt till Robert Bagger att jag vill ha den, och så blev det till slut så. Så det var kul.

Champions League betyder mycket

Att han just nu kan representera IFK Uddevalla är tack vare en överenskommelse mellan IFK och Nacka Juniors. Något han är väldigt tacksam över.

– Jag är väldigt glad att min klubbchef Mounir Riahi låter mig spela Champions League med annat lag, dessutom samtidigt som det är premiär mot Hammarby. Inte många hade accepterat det. Men som Mounir sa, sporten är liten och man hjälper varandra. Man vet inte om man får den här chansen igen. Jag skulle i princip kunna lämna mitt jobb för att få spela Champions League. Det betyder jättemycket och ska bli otroligt roligt.

Tanken är att Zekria återvänder någon gång under september månad för att träna i Uddevalla, innan han sedan kommer till CL-veckan.

– Jag har snackat lite med Andrés, och vi sa att försöka få till något där i september. Sedan till Main round-veckan är jag på plats från start.

IFK Uddevalla Futsal slutade fyra i Nordic Futsal Championship. Läs mer om det här.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img