IFK Uddevalla tappar Smajlovic: ”Vill inte vara med på den resan”

IFK Uddevalla Futsal fortsätter att tappa viktiga kuggar under den just nu turbulenta tid klubben genomlider. Futsalmagasinet har tidigare rapporterat om de inre striderna i föreningen, och kort efter stod det klart att huvudtränaren Hector Maravilla inte blir kvar. Nu tappar klubben dessutom landslagsspelaren Fehim Smajlovic.

LÄS OCKSÅ: Sveriges bästa spelare lämnar Uddevalla

Fehim Smajlovic värvades till IFK Uddevalla Futsal förra sommaren, inför det att klubben skulle spela sitt andra raka Champions League-kval. Laget avancerade vidare till Main round, och i SFL blev det ett nytt SM-guld. Men nu väljer Smajlovic, som tidigare representerat Borås AIK och IFK Göteborg Futsal, att lämna.

– Jag känner någonstans att det varit lite för turbulent de senaste dagarna. Det är någonting som inte står rätt till i föreningen, det kan alla utläsa. Även jag som inte bor i Uddevalla, säger Smajlovic till Futsalmagasinet och fortsätter:

– Jag har pratat med vissa i styrelsen och de som jobbar runt futsalen, och man väntade väl lite in en satsning nu efter tre SM-guld. Men det verkar inte bli så, och då känner jag att jag vill inte vara med på den här resan längre.

Vad väntar härnäst?

– Det finns ett par intressanta klubbar i Sverige, och så är det en italiensk klubb med i bilden.

Smajlovic letar för närvarande boende i Göteborg – och därmed kan klubbarna i den staden (IFK Göteborg och Torslanda IK) vara aktuella.

– Ja, men det är ju naturligt att de blir aktuella. Jag har pendlat till både Baik innan och nu till Uddevalla, så någonstans hade det varit skönt att ha nära till träning och sin hemmaplan.

Därmed väljer han även bort spel i Champions League i augusti.

– Jag känner väl att det är snyggare att avsluta det nu, istället för att stanna kvar över Champions League och vara en del av det turbulenta. Jag fick uppleva CL och dessutom att gå vidare i det till andra rundan i fjol och det var väldigt roligt. Men det som händer nu vill jag inte vara en del av.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img