Förbundet: Överlåtande av RFL-platsen inte upp till IFK

Under tisdagsmorgonen lämnade IFK Uddevalla Futsal beskedet att klubben lägger ned damlagets verksamhet med omedelbar verkan. Dessutom berättade man att man valt att ge RFL-platsen till Orust FC. Någonting som man enligt SvFF inte själva får bestämma.

IFK Uddevalla Futsal kommer inte att spela i RFL i år. Klubben har valt att inte fortsätta med damverksamheten, efter att det stod klart att majoriteten av spelarna valt att lämna.

I pressmeddelandet som kom från klubben berättade man även att man valt att överlåta sin plats i högstaligan till Orust FC. Men att få själva välja vilken klubb, om det nu ens blir någon klubb alls, som tar över platsen i RFL är inte upp till Uddevalla. Det berättar Sofie Thörnqvist, tävlingskonsulent på Svenska Fotbollförbundet.

– Vi har ännu inte fått in något om att de drar sig ur. När det kommer in till oss får vi avgöra hur vi väljer att göra. Vi har ingen direkt väntelista i dagsläget. Vi får sedan kolla lite hur serien ser ut om vi behöver sätta in ett nytt lag, säger hon.

Har IFK möjlighet att välja vilket lag som övertar platsen?

– Nej, det måste i så fall tävlingskommittén avgöra, avslutar Sofie Thörnqvist.

Även Ljungskile SK, dit flera av Uddevallas spelare gått, har uttryckt en önskan om att få ta över RFL-platsen.

LÄS VIDARE: IFK:s svar: ”Vi har gjort allt rätt”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img