IFK:s svar: ”Vi har följt protokollet och gjort allt rätt”

IFK Uddevalla Futsal kommer att lämna RFL och vill överlåta platsen till Orust FC. Någonting man fått så gott som klartecken för att göra, menar Tommy Rasimus i IFK Uddevalla.

Vem som kommer ta över, om det nu ens blir någon klubb som gör det, IFK Uddevalla Futsals plats i RFL kommande säsong är ett hett diskussionsämne just nu. IFK har meddelat att man erbjudit Orust FC att ta över platsen.

LÄS MER: Uddevalla drar sig ur – lägger ned verksamheten

Enligt Sofie Thörnqvist på Svenska Fotbollförbundet är det inte någonting som är upp till klubben, utan något för tävlingskommittén att bestämma.

LÄS MER: Förbundets besked – inte upp till klubben att bestämma

Tommy Rasimus i IFK Uddevalla menar dock på att allt gått rätt till, och de i princip har fått klartecken kring att överlämna platsen till Orust. Dessutom har klubben följt de protokoll och riktlinjer som getts från både Bohusläns Fotbollsförbund och SvFF.

– Det här med att överlåta platsen till Orust är ingenting vi tagit från luften, utan vi har lagt ned stort arbete för att det ska bli rätt och riktigt. Därför har vi tagit kontakt med BFF (Bohusläns Fotbollsförbund) och dessutom har vi varit i kontakt med en kille som heter Anton på förbundet. Där har vi fått riktlinjer vad som gäller, säger Rasimus och fortsätter:

– Drar vi oss ur får ingen platsen, så är det. Däremot kan man överlåta den om man gör en gemensam framställan från båda klubbars håll. Då slipper man dessutom betala avgiften på 10 000 kronor som drabbar en om man bara drar sig ur. Vi har följt allting vi fått, och dessutom fått ett policydokument från förbundet kring hur man ska skriva i detta.

– Vi ska nu göra en framställan med styrelsebeslut från båda håll (IFK och Orust) där vi lägger ned och de tar över den platsen. Gör man detta är det normalt sett inga hinder, har vi fått till oss. Självklart är det inte hundra procent, men de har sagt att det här inte ska vara några konstigheter. Förbundet kan ju såklart välja att säga nej om de vill, men normalt sett säger de inte nej till den här typen av lösningar.

Något som dock är helt hundra är enligt Rasimus är att platsen inte kommer överlåtas till Ljungskile SK, som också varit aspiranter på platsen.

– Vad som är hundra procent klart är att Ljungskile inte får den. BFF har varit väldigt noga med att vi inte ska dra oss ur helt, utan har stort önskemål att överlåta till ett lag i den här regionen. Om vi kan gynna ett annat lag och därmed också slippa betala så gör vi det. Vi vill gynna de som visat störst intresse och haft bäst kommunikation, och det är Orust, avslutar Rasimus.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img