Torslanda Futsal Cup – det självklara valet på höstlovet

Gemenskap och glädje. Det är två nyckelord man bär med sig efter ett besök på Torslanda Futsal Cup. Cupen som vill ge dig och ditt lag den roligaste höstlovsveckan, men också nya kunskaper på och utanför plan. Både som människa och futsalspelare.

– Det här är en av årets absolut största höjdpunkter. Spela futsal och titta på de andra lagen, och bara ha det riktigt roligt tillsammans. Det är så mycket glädje, säger Patrik Falk som leder cupen.

Anammat futsalen

Torslanda Futsal Cup såg dagens ljus redan år 1985, då under ett annat namn. Anledningen till att man startade den då är samma anledning som varför man fortfarande driver den. Det ska finnas något för barn och ungdomar på höstlovet.

Från att ha varit en fotbollsturnering inomhus väljer man nu att helt och hållet ta klivet till futsalen och dess regler. 

– Vi vill bidra till utvecklingen för sporten generellt men också för ungdomarna som är framtidens futsalspelare.

Nysatsning som bör locka

2019 års upplaga är en nysatsning – och Patrik Falk vill uppmana lagen runt om i Sverige att ta chansen och vara med på den här resan.

– Det finns otroliga möjligheter här och vi kan ha väldigt många inkvarterade lag i åldrarna 16-19 år, och vi välkomnar såväl regionala som nationella lag. Vi har en kapacitet som är helt enorm, så nu vill vi göra den här cupen nationell och få hit lag från hela Sverige.

För de äldre, alltså de i åldrarna 16-19, spelar man torsdag till söndag. Där kommer även torsdagskvällen att bjuda på en match i SFL, Sveriges högstaliga i futsal för herrar.

– De kommer att spela 2×12 minuter för att få in likheten med seriespelet. Det här är en ordentlig försäsongsturnering. Sedan är det slutspel och finaler på söndagen. De äldre klasserna får helt enkelt ett väldigt professionellt intryck.

De yngre klasserna spelar klart på en dag – och också där läggs en stor satsning från arrangörens sida för att få fram det bästa.

“Framtidens futsalspelare”

– Vi vill, förutom att ha något som är roligt för barn och ungdomar under höstlovsveckan, även vara med och utveckla sporten. Vi vill självklart vara med och påverka, skapa ett intresse för sporten och utveckla spelare. Och det är inte bara själva futsaldelen kunskapsmässigt, utan även utanför och på plan hur man agerar. Vi vill ge dem helheten för en fin framtid, säger Falk och avslutar:

– Allt bygger på glädje. Glädjen är i fokus!

Så här anmäler du dig:

  1. Gå in på www.Torslandafutsalcup.se
  2. Klicka på anmälan på startsidan
  3. Anmäl dig

Anmälan stänger 27 september!

LÄS HELA CUPGUIDEN HÄR!

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img