Holmqvist redo för landslagsdebuten: ”Det man kom hit för”

Hammarbys Sebastian Holmqvist är truppens enda debutant. Under måndagskvällen kan han göra sin första landskamp.
– Jag har sett fram emot det här, säger han till Futsalmagasinet.

Sedan landslaget samlades i fredags har ett antal träningspass i nybyggda Brinova Arena i Karlskrona avverkats. Debuterande Sebastian Holmqvist från Hammarby IF FF har njutit av upplevelsen hittills.

– Det har känts bra. Det har varit väldigt lärorikt med mycket ny information som jag tagit till mig. Väldigt lärorika dagar, säger ”Basse”.

Under måndagskvällen är det dags för den första av två landskamper mot Tyskland.

– Det ska bli väldigt roligt. Det är det här man kom hit för, att få vara med och spela match och förhoppningsvis få göra sin första landskamp. Det är något man sett fram emot länge.

Har du fått någon feedback av Matija under helgen?

– Vi har snackat en hel del. Mycket har såklart rört taktiken som landslaget använder sig av. Det är min första samling och det gäller att direkt komma in i spelsystemet, hur man ska jobba och de principer han har.

LÄS OCKSÅ: Skadad Berisha kvar i truppen: ”De ville det”

Hur trivs du i gänget?

– Jag trivs jättebra. Det är ett gött gäng med många sköna karaktärer. Dessutom känner jag några sedan innan så det har varit lätt att komma in i det.

Vad tror du om mötena med Tyskland?

– Som jag förstått det har de legat under radarn och nyss börjat spela internationella landskamper igen. Det är ett skickligt futsallag och vi har kikat lite på dem och gått igenom deras spelsätt.

Vad hoppas du kunna bidra med i landslaget?

– Jag kan bidra med mycket energi, jag är en fysiskt stark och snabb spelare. Förhoppningsvis kan jag bidra med det både defensivt och offensivt. Sedan hoppas jag även såklart på att göra poäng med mål och assist. Det ska bli roligt otroligt roligt med match ikväll, avslutar Holmqvist.

LÄS OCKSÅ: ”Insatserna mot Tyskland måste vara förtroendeingivande”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img