Hiseni om målgesten: ”Klagar på att jag ler för mycket”

0
Foto: David Gerd

Albert Hiseni imponerade stort när Sverige tog revansch på Tyskland under tisdagskvällen. 26-åringen inledde dessutom målskyttet – och valde att fira det med en något annorlunda målgest.

Det var i matchens femte minut som Hiseni satte dit 1–0-målet framspelad av Petrit Zhubi.

– Det var väldigt skönt för självförtroendet. Dessutom väldigt skönt att öppna målskyttet så tidigt, då växer man in i matchen väldigt bra, säger Albert Hiseni till Futsalmagasinet.

Han valde då att fira ledningsmålet med att peka på sitt leende.

– Det är internt. Det är någon som klagar på att jag ler för mycket. Jag ville bara visa att jag är en ”happy guy”, förklarar Hiseni glatt.

KRÖNIKA: En match som visade Hisenis enorma betydelse

Matchen slutade efter mycket om och men med en 6–4-seger för Blågult. En rejäl förbättring från det första mötet.

– Första halvlek var godkänd. Vi gör det vi ska, pressar som vi ska och stänger de ytor som vi ska. De kommer egentligen ingenstans. Vi gjorde det vi pratade om inför matchen. Sedan är vi lite ringrostiga i andra, och de kommer åt de ytor vi stängde i första, säger han och fortsätter:

– Vi blir då lite stressade och släpper in enkla mål, och deppar lite. Samtidigt motiverar det dem till ännu mer. Sådan är futsalen och det vänder snabbt. Men sedan är det en stor styrka att kunna vända på det igen.

SPELARBETYG: Hiseni bäst i den svenska segern

Vad är skillnaden från den första matchen?

– Vi var ringrostiga i den första matchen. Vi har inte spelat ihop sedan april. Så det var lite att känna på varandra och så, medan Tyskland hunnit spela lite matcher. Nu till den andra kände vi att vi måste släppa känslorna och det gjorde vi också. Det var väldigt skönt att vinna.

Nästa gång det svenska herrlandslaget samlas är det skarpt läge. Då väntar VM-kval i Kroatien.