Zekria och Nacka Juniors går skilda vägar: ”Vårt slut har kommit”

0

Mosaddiq Zekria ska under den nästkommande veckan spela Champions League med IFK Uddevalla Futsal, dit han är utlånad från Nacka Juniors. Men nu står det klart att det inte blir någon återkomst till Nacka efter CL-veckan, då parterna brutit kontraktet.
– Det står lite för still i klubben, säger Mosaddiq Zekria till Futsalmagasinet.

Lagkapten och nyckelspelare i Nacka Juniors Futsal under många år. Men nu är det färdigspelat i klubben för Mosaddiq Zekria. Nyligen valde att han bryta sitt avtal med Nacka, trots att han inför säsongen förlängt det.

– Det är tråkigt. Jag hade inte förväntat mig det här. Jag har haft dialog med tränaren sedan en månad tillbaka att jag ska köra och se om det känns bra eller inte. Han förstår min situation och accepterar det. Jag har varit där i fem år och haft en väldigt bra tid. Det är verkligen helt fantastiska människor där och det var de som tog in mig i SFL och tagit hand om mig, säger han till Futsalmagasinet och fortsätter:

– Men just nu står det lite för still och jag vill mycket. Det är mycket nytt och mycket ungt, men jag känner att jag vill vara någonstans där det satsas och finns futsalspelare. I Nacka har det nästan alltid börjats om varje säsong. Klubben vill mycket, men spelarna man hämtar in är att man börjar om på noll om och om igen. Futsal handlar om att spela ihop sig, och det spelar ingen roll hur högt du har spelat i fotbollen. Man kan inte futsal. Samtidigt kände jag efter fem år att jag ville testa något nytt. Det är verkligen inga hard feelings kring det här avskedet.

LÄS OCKSÅ: Därför lämnade tränaren Nacka Juniors

Vad väntar härnäst för dig?

– Det finns två lag där det är ganska konkret. Min ambition är att stanna i Stockholm. Sedan om allting stämmer och det behövs kan jag pendla för att spela, men jag är inte beredd att flytta. Att spela i Nacka hade varit dunder, men det känns som vårt slut har kommit nu.

Odds: Barcelona–Sevilla
1: 1.50 X: 4.72 2: 6.58
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Men innan det blir något som helst spel i SFL väntar en veckas Champions League med IFK Uddevalla Futsal.

– Det blir en rolig upplevelse. Vi har haft träningar och matcher och det är inte så lätt som man tror att få ihop ett lag så snabbt. Men jag tror att när vi får alla plats i veckan kan vi klara oss någorlunda bra. Vi har lite spelare som är nya och kommer bli bra i framtiden, men just nu är det spelare som har erfarenhet från SFL och Champions League som kommer vara viktiga i dessa matcher.

IFK Uddevalla spelar Main round-matcherna på onsdag, torsdag och lördag hemma i Agnebergshallen.