Ostojic tar sabbatsår: ”Om man är bra på något ska man inte göra det gratis”

0
Foto: David Gerd

I fjol spelade han för Nacka Juniors. Under det kommande året blir det ingen futsal för Stefan Ostojic – trots flertalet anbud. 26-åringen väljer att ta ett sabbatsår.
– Satsningen i Stockholm känns inte seriös, säger han till Futsalmagasinet.

Stefan Ostojic, 26, har hunnit med att representera landslaget vid 17 tillfällen, och har dessutom ett antal SFL-matcher på kontot. När det stod klart att han lämnade Nacka Juniors efter fjolårssäsongen var det därmed inte speciellt konstigt att det fanns klubbar som hörde sig för. Men trots det blev det ingenting med någon klubb.

– Jag har pratat lite med klubbar och så, men om vi pratar i Stockholm känns inte satsningen så seriös. De vill någonstans, men det är inte dit vi behöver för att kunna ta nästa steg i futsalen. Det är framför allt ersättningen som det faller på. Inget av de tre Stockholmslagen vill egentligen spendera något. De satsar helhjärtat, men det saknas det här lilla extra. Det är väldigt långa resor och mycket tid, och då vill man få något tillbaka, säger Stefan Ostojic som nu istället väljer att ta ett avbrott från futsalen:

– Ja, det ser ut som det blir så. Det fanns även intresse utanför Stockholm, men jag är inte redo att resa så långt. Jag ville gärna köra i Stockholm. Det är där Stockholm tappar sina futsalspelare. Skulle lagen här satsa lite, lite till skulle så många fler engagera sig i sporten. Har du bra spelare på planen får du bra publik. Det går hand i hand.

MISSA INTE: Lagkaptenen bryter kontraktet med Nacka

Hur nära var det med klubben utanför Stockholm?

– Den satsningen i den klubben är en riktig satsning. Där satte pendlingen för min del stopp, annars hade vi garanterat varit överens.

Han fortsätter:

– Det är mest för futsalens skull jag tycker så här. Jag tror att klubbarna i Stockholm tappar spelare som varit med ett tag. Visst, är man 18-19 år kanske man kan börja utan. Men i slutändan behöver man hitta fram någonting. Men med de spelarna som varit med ett tag och är lite äldre, då funkar det inte längre. Om man är bra på något ska man inte göra det gratis. Vi snackar verkligen inga stora summor, utan kaffepengar.

Han tycker att det finns ett tydligt exempel på det hela om man ser till herrlandslaget.

– Kolla bara i landslaget. Hur många spelare är från Stockholm? Jag har varit där, Yanku (Marrah) är på gång och ’Basse’ (Sebastian Holmqvist) kom med senast. En spelare i snitt per samling skulle jag säga.

Därmed verkar det inte bli något spel i SFL för Stefan Ostojic i år. Men förhoppningen är att vara tillbaka till nästkommande säsong.

– Jag tror att jag tar ett sabbatsår och sedan tror jag att jag kör ordentligt nästa år. För tillfället är jag inte redo att lägga ned så mycket tid och energi och inte få så mycket tillbaka, avslutar han.

LÄS OCKSÅ: Marrah om att lämna Nacka: ”Behövde det”