SPELARBETYG: De var bäst i IFK Uddevalla

IFK Uddevalla föll i den inledande Champions League-matchen mot Georgians Tbilisi med 4–2. De fem spelarna nedan var ljusglimtarna i Uddevallas mörker.

+++++ Mido

Var den som försökte och skapade allra mest i anfallet för Uddevalla och stod dessutom för det viktiga 1–1-målet i den första halvleken. Ett snyggt volleymål från kvicke nummer 16 som tog Uddevalla tillbaka in i matchen.

++++ Sergio Gómez

Uddevallas trygga punkt längst bak. Räddade sitt lag flera gånger om under den första halvleken men kunde till slut inte stå pall i den andra halvleken när hemmalaget blev ihåliga bakåt.

+++ Younes Raisi

Sabbatsåret i fjol till trots visade Younes Raisi ingen nåd mot det georgiska laget. Skapade en närvaro på mittplan som Uddevalla behövde i den här matchen och hotade även framåt.

++ Mergim Berisha

Sjuk igår och missade träningen men ack så viktig i detta bygge. Kom inte riktigt upp i sin fulla potential, men arbeta hårt för att skapa ytor för sina lagkamrater och styrde spelet i mångt och mycket. Fick agera målvakt när Uddevalla körde jokerspel och gjorde inte alls bort sig.

+ Fredrik Söderqvist

Stod inte för den insats man förväntar sig av landslagsspelaren men gjorde 2–1-målet helt på egen hand, dessutom väldigt skickligt. Det räcker för att komma med på listan i en i övrigt ganska sval Uddevalla-insats.