Tung inledning för Uddevalla i Champions League – förlust i första matchen

Det blev en tuff inledning för IFK Uddevalla när man inledde Champions Leaguespelet mot Gerorgians Tbilisi på torsdagkvällen. Med tio minuter kvar av matchen ledde man med 2–1, men tappade och förlorade till slut med 2-4.

Matchen inleddes i ett högt tempo, det märktes att det var två taggade lag på banan. Lagen bytte chanser med varandra och målvakterna, inte minst hemmalagets för kvällen briljanta Sergio Gómez, fick göra ett par riktigt fina räddningar.

Till slut kom även målet, och det var bortalaget som tog ledningen. Efter en snabb spelvändning kom Gerogians två mot en. Gómez stod för en fin räddning i förstaläget, men på returen hade han inget att sätta emot och Lukava i bortalaget kunde enkelt sätta dit 0-1.

Efter det började Uddevalla ta över matchen och var nära en kvittering nästan direkt efter Georgians ledningsmål, men målramen var i vägen. Med dryga fem minuter kvar av halvleken kom dock kvitteringen, och det var riktigt snyggt. Ett fint klapp-klappspel avslutades med att hemmalagets Mido tog emot bollen på bröstet och läckert placerade in bollen på halvvolley, 1-1. Det var även ett resultat som stod sig halvleken ut.

Andra halvlek började på liknande sätt som den första. Målvakterna fick visa upp sina kvaliteter och trots fina lägen från båda lagen dröjde det innan det kom något fler mål. När det väl gjorde det var det hemmalagets tur att sitta i förarsätet. Fredrik Söderqvist stod för en fin brytning och kunde sedan själv trycka in 2-1 inför en jublande hemmapublik.

Glädjen blev dock kortvarig, endast 15 sekunder senare kunde Georgians kvittera och två minuter senare kom även 2-3 av bortalaget. Efter det hade Uddevalla förtvivlat svårt att komma till lägen, istället satte bortalaget 2-4 vilket även blev matchens sista mål.

Resultatet innebär att det nu ser svårt ut för Uddevalla att avancera. Nästa match spelas imorgon (torsdag) klockan 19.30 då laget ställs mot tyska Weilimdorf.

LÄS VIDARE: Spelarbetyg – de var bäst i IFK Uddevalla

Matchfakta

Champions League

IFK Uddevalla – Georgians Tbilisi 2-4 (1-1)

Målen: 0-1 Lukava (5), 1-1 Mido (14), 2-1 Fredrik Söderqvist (30), 2-2 Tophuria (31), 2-3 Kurtanidze (33) , 2-4 Tophuria (34)

Varningar Uddevalla: Solaiman Mosa

Varningar Georgians: Kurtanidze, Chomburidze

Publik: 374

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img