IFK Uddevalla utslaget och utan chans mot tyskarna

Det blev ytterligare en förlust för IFK Uddevalla Futsal i Champions League. Tyska Weilimdorf blev för svåra och vann till slut med hela 4–0 (3–0).

LÄS MER: Spelarbetyg – de var bäst i uttåget

IFK Uddevalla Futsal kommer inte att nå Elite round. Det stod under torsdagskvällen klart efter en ny förlust. Det tyska laget Weilimdorf imponerade och hade egentligen kontroll på den här tillställningen från start till mål.

Om än var det under matchens inledande minuter det fanns några ljusglimtar i det blåklädda Uddevallalaget. Man lyckades skapa några chanser framåt – och samtidigt stod Sergio Gómez Jimenéz pall i hemmamålet.

Men i den åttonde minuten satte Mert Sipahi dit ledningsmålet, och därefter var det här tyskarnas match. Bara två minuter senare utökade Manuel Fischer till 2–0 och fem minuter innan pausvilan kom 3–0 via en tiometersstraff.

Uddevalla hade svårt att komma till några riktigt heta chanser. Mido försökte sätta fart på det hela och Younes Raisi bjöd på några konstnummer. Men tyskarna stod stabilt bakåt och vägrade släppa till.

Istället kunde Manuel Fischer trycka dit sitt andra och lagets fjärde när han på frispark hittade in mellan den annars väldigt stabila Gómez Jimenéz ben.

Matchen slutade 4–0 – och därmed står IFK Uddevalla Futsal helt utan chans att avancera vidare. På lördag avslutar man mot gruppettan Pesaro C 5.

Matchfakta

Champions Leauge: Main round

IFK Uddevalla Futsal–Weilimdorf 0–4 (0–3)

Målen, Weilimdorf: Manuel Fischer 2, Mert Sipahi, Franjo Delic

Publiksiffra: 315

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img