Hiseni tränade med SFL-klubben – men: ”Ganska långt ifrån”

0
Foto: Håkan Fredriksson/Carpi

Albert Hiseni är en nyckelspelare i landslaget – men med en dag kvar till seriepremiär i den svenska högstaligan står han ännu utan klubb.
– Vi kommer inte överens, säger han.

Han har under de senaste åren spelat för IFK Uddevalla Futsal, vunnit tre SM-guld och nästintill cementerat en plats i Blågult. Men trots det kärvar det kring var han ska spela futsal den kommande säsongen.

– Jag önskar att jag hade ett svar på att det närmar sig eller är klart, men det har jag inte. Jag väntar fortfarande men det går segt just nu, säger Albert Hiseni till Futsalmagasinet.

LÄS OCKSÅ: Hiseni förklarar målgesten mot Tyskland: ”Klagar på att…”

Vad är det som krånglar?

– Vi kommer inte överens, från båda håll, vilket lag det än gäller. Det är mycket som ska passa ihop. Kommer jag inte överens med IFK Uddevalla måste jag pendla och det kräver mycket också, säger Hiseni som samtidigt dementerar uppgifterna om att CL-spel med Uddevalla var nära:

– Det var ganska långt ifrån egentligen.

Är det jobbigt att det drar ut på tiden?

– Det är fortfarande ganska ovisst och det är väldigt frustrerande tyvärr. Det är lite surt, man vill ju träna och så inför VM-kvalet och komma dit i så bra form som möjligt.

Tidigare i veckan befann han sig på träning hos Skoftebyn Futsal. En av klubbarna som sägs vara sugen på att plocka in landslagsspelaren.

– Det var egentligen en spontanare. Jag ville bara hålla igång så det var inte mer än så egentligen, avslutar han.