Nya golvet sista stora pusselbiten för Göransson Cup: ”Bäst i Sverige”

0

Göransson Cup har under de senaste åren varit ett självklart val för många lag när det gäller att åka på futsalcup. Anledningen? De har valt ett unikt sätt att arbeta på. De har nämligen samlat hela cupen på ett och samma ställe. 

Att bara få njuta av härlig futsal från morgon till kväll – och dessutom kunna hinna med en rad aktiviteter däremellan låter inte dumt. Och att slippa lägga all tid mellan matcherna på att ta sig och hitta till nästa hall några mil österut. 

Det är konceptet för Göransson Cup. Där handlar det om en rolig upplevelse för barnen och ungdomarna – men likaså en avslappnad och trevlig helg för föräldrarna. 

– Vi pratar väldigt mycket om det unika vi har som cup, vilket vi också tror är vår framgångsfaktor efter vad vi ser och hör. Den här cupen är verkligen speciell eftersom vi har möjligheten att samla så många lag och matcher på ett enda ställe, säger cupgeneralen Anders Eriksson.

Vill bli bäst – inte störst

Ambitionen är inte att bli störst. Ambitionen är att bli bäst. Eriksson berättar att de naturligtvis kunde ha utökat det hela för att samla ännu fler lag om de hade velat.

– Man ska komma till ett ställe, och där ska man vara hela helgen. Detsamma gäller boendet, där de flesta skolor är inom gångavstånd.

Hela 323 lag var med i fjolårets upplaga av Göransson Cup – och man har till och med tvingats säga nej till lag. Det var lag från Umeå i norr till Borås i söder.  Mycket har hänt sedan starten på 70-talet och cupen har gått under flera olika namn. Från början var det för seniorer – men nuförtiden är det fullt fokus på de yngre förmågorna.

– Vi såg en stor potential i den här och kort efter att Göransson Arena stod klar flyttade vi in där och några år senare bytte vi även namn till Göransson Cup. 

Helhetslösningen är viktig

På bara några år har antalet lag ökat med drygt 200. En minst sagt imponerande siffra.

– Under en period ökade det väldigt fort, och det är egentligen mest tack vare mun mot mun-metoden. Visst har vi jobbat med marknadsföring, men de flesta lag har kommit för att det talats så gott om oss. 

Är man på Göransson Cup är man som sagt inte bara där för att spela eller titta på futsal. Man jobbar hårt med sin helhetslösning under hela helgen, för såväl spelare som åskådare. Under tre dagar i fjol hade man uppskattningsvis 12 000–15 000 besökare.

Nytt golv efterlängtat

Den sista riktigt stora pusselbiten har man till kommande upplaga nu även fått på plats: Ett nytt sportgolv.

– När vi bestämde oss för att även arrangera en innebandycup blev det rätt läge. Det hade inte gått att spela innebandy på det gamla golvet. Därför sökte vi bidrag – och fick för sex helt nya sportgolv. Det gjorde att vi dels kunde arrangera innebandycupen, men också fick vi till den sista stora biten för att bli Sveriges bästa futsalcup, säger Eriksson.

Just golvet har varit något som funnits som önskemål hos de annars väldigt positiva lagen som varit där.

– Den här cupen är skapad för deltagarna och utefter deras synpunkter har vi format den. Nu är vi där att vi känner att vi har ett riktigt, riktigt bra koncept. Som sagt vill vi inte vara störst – utan bäst.

Utveckling i fokus

I huvuddelen av arenan spelar man på sju planer. I hallen bredvid på två. Nu diskuterar man kring att öppna upp ytterligare en. Dessutom finns ytterligare storslagna planer – bland annat hur man ska utveckla livesändningarna som blev en stor succé i fjol. Man hade visningar från totalt 16(!) av världens länder.

Göransson Cup i Sandviken vill framåt. Vill du?

Så här anmäler du dig:

  1. Gå in på www.goransson.cups.nu
  2. Klicka på anmäl ditt lag
  3. Anmäl ditt lag

Anmälan stänger 1 november!

LÄS HELA CUPGUIDEN HÄR!