Svenska storlagen söker sig till Nyköping Futsal Cup

I en av Sveriges mest moderna hallar kliver nu Nyköping Futsal Cup tillbaka och storsatsar inför den kommande upplagan. Utöver dam- och herrklass startas nu även två nya klasser upp med allt större prispengar.

Den 1-2 februari 2020 spelas Nyköping Futsal Cup i tre hallar som ligger under samma tak – där huvudarenan har plats för omkring 2 500 personer. Dessutom finns restaurang med utsikt in i arenan.

– I år utvecklar vi konceptet lite och kommer att ha fyra klasser. Damer och herrar är som vanligt. Sedan startar vi en herrjuniorklass och en öppen klass för herrlag med fotbollstillhörighet från div 4 och neråt som inte vill spela i den stora herrklassen. Men de kommer fortfarande att spela futsal. Totalt kommer vi att kunna ta emot 80 lag totalt i dessa klasser, säger Patrik Berglin som är ansvarig för cupen.

Satsar på futsalen

Nyköping Futsal Cup är en lång tradition i staden, och den startade redan 1982 i en då nybyggd ishall. Från början spelade man i ishockeyrinken med sarg runt om.

– Det var som “Nackasminne”, för de som minns det. Men 2015 då de nya sporthallarna stod klara här var steget för oss som arrangör naturligt. Nu satsar vi på futsal istället.

Att delta i Nyköping Futsal Cup är något som lockat många lag genom åren. Så sent som för ett par år sedan fick man besök av högstaligalaget Örebro FC.

– De har dock inte lyckats vinna mot de bästa lokala lagen här, bland annat fick de se sig besegrade av vårt eget herrlag, till vardags i division 1, som gav dem en bra fajt i finalen. Men spelarnas reflektioner är oftast att det är en väldigt fin anläggning och arena med bra förutsättningar. De har också varit nöjda med att vi spelar 2×12 minuter. Domarna har även fått beröm då vi valt att satsa på domare som vanligtvis har en stor vana av att döma futsalmatcher på en högre nivå.

I år har redan SFL-silvermedaljören Hammarby anmält sig – och på damsidan högstaligalaget Djurgårdens IF med en grupp spelare innehållandes flertalet landskamper.

Prispengarna större i år

I fjol valde man att ställa in cupen för att man inte ville arrangera med för få lag. Men sedan dess har fokuset legat på att göra den kommande upplagan till något att minnas. Förutom att man valt att skapa fler klasser väljer man nu även att höja prispengarna – ganska rejält.

– Vi kommer anpassa de summorna utefter antalet lag som kan deltaga i varje klass för att få det jämställt och bra. Vi tror på futsal som idrott. Det är vår chans att verkligen utmana andra inomhussporter om ungdomarna som väljer att sluta med fotboll i de tidiga tonåren.

Tidigare har man haft över 130 lag fördelat på två klasser – och när nu antalet klasser ökas kan man ta sikte på en än högre siffra.

En arena med allt

– Här finns närheten till allt. För spelarna så spelar det ingen roll om de spelar i a-, b- eller c-hallen då de aldrig behöver lämna arenaområdet. För publiken och spelarna finns två restauranger och en bowlinghall under samma tak. Nu har vi även ett mycket prisvärt övernattningspaket i cupkonceptet där man kan bo på hotell och äta restaurangmat till ett förmånligt pris istället för att pendla eftersom cupen spelas under två dagar. Då kan man få ut mycket av Nyköping, avslutar Berglin.

Anmälda lag

Herrar:
Erikslund KF
Erikslund KF
Falcao Futsal Club
Hammarby IF FF Futsal
Nyköpings BIS

Damer:
Djurgårdens IF
Nyköpings BIS
Vallentuna BK

Juniorer:
IFK Kumla
Nyköpings BIS

Herrar klass 2:
Stjärnhovs IK
Tystberga GIF

Så här anmäler du dig:

  1. Gå in på nykopingfutsal.se
  2. Klicka på anmäl ert lag
  3. Anmäl er!

Anmälan stänger 6 januari 2020!

LÄS HELA CUPGUIDEN HÄR!

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img