Varberg Futsal Cup – mer än bara futsal

Nysatsande, men ack så rutinerade, Varberg Futsal Cup gör sig redo för en ny upplaga – i år dessutom med ett åtråvärt pris i potten. Utöver heta matcher på planen satsar man även stort på evenemanget runtomkring. Cupen ska vara en plats för hela familjen.

Trettondagscupen är ett namn som gör att det klingar till i de allra flestas huvud. Traditionen att spela inomhus på vintern är i Varberg stark. 2018 togs beslutet att göra om Trettondagscupen, med en tanke om att bygga nytt och att bygga bättre. Då skapades Varberg Futsal Cup.

– Vi har lagt planeringen så att hela turneringen spelas färdigt på en dag, så man slipper krångla med resor fram och tillbaka för cupen. Alla matcher spelas också i Sparbankshallen, så man har allt under samma tak, och med fina läktare blir det en riktigt schysst inramning i arenan. Vi har även ett roligt aktivitetsområde inne på arenan, med bland annat löpande Fifa-turneringar under dagarna, säger Marc Brandin som arrangerar cupen.

Enbart för seniorer

Varberg Futsal Cup är för seniorer och innehåller två stycken klasser. En herr- och en damklass. I varje klass har man plats för 16 stycken lag. Kommande upplaga av cupen innefattar dessutom ett riktigt dunderpris till vinnarna. De två lag som vinner Varberg Futsal Cup erhåller nämligen ett riktigt lyxigt spapaket för hela laget på Varbergs Stadshotell och Asia Spa.

– Första upplagan, 2019, blev en väldigt lyckad cup. Trots vissa barnsjukdomar så är vi övertygade om att den andra upplagan kommer att bli ännu bättre!

Varför gör ni det här?

– Det finns en stor historik i att spela inomhusturneringar runt om i Halland, och Varbergs BoIS har sedan länge arrangerat en cup, vilket vi ville fortsätta göra, men vi ville också skapa ett evenemang för alla, där alla har något att göra, förutom spelarna. Så därför lägger vi mycket vikt vid vårt aktivitetsområde och våra kiosker, där vi försöker erbjuda något för alla, säger Brandin.

Stort aktivitetsområde

Aktivitetsområdet är tämligen unikt och något man tror lockar stort intresse.

– Förra året kunde vi erbjuda Fifa-spel, pingis, prickskytte och andra bordsspel för spelare och åskådare, något vi kommer att utveckla till 2020 års upplaga, Varberg Futsal Cup ska vara ett evenemang för hela familjen där alla kan hitta på något mellan matcherna.

Broberg bakom arrangemanget

Per Broberg, som precis avslutat en sju år lång sejour för futsalen hos Svenska Fotbollförbundet, är en av nyckelpersonerna bakom cupen.

– Jag sitter med i arrangemangssektionen för Varbergs BoIS och vi såg väl att vi behövde strukturera upp arrangemangen kring A-lag, futsal och våra olika camper. Det bygger på att man vill ha en stabil organisation året runt. Där föddes också nya Varberg Futsal Cup, säger Broberg.

Per Broberg har under de senaste åren arbetat som utvecklingsansvarig för futsal hos SvFF, och dessförinnan var han den första svenska förbundskaptenen. Det finns därmed gott om kunnande för att få ihop den här futsalcupen på bästa sätt.

– Futsalcupen har länge haft en stark tradition. Och nuförtiden kan man enkelt säga att vi jobbar med cupen på samma sätt som en elitmatch, vilket gör att det är väldigt bra organiserat och lagen känner sig oerhört välkomna.

Stora framtidsplaner

I dagsläget spelas cupen enbart för seniorer – men det finns stora planer hur man ska kunna utveckla det framöver.

– Vår ambition är att den ska växa. Dels finns det planer på att kunna ta in ännu fler lag på seniorsidan, men sedan också planer på att starta igång det för ungdomar, säger Broberg som menar att det finns ett parallellt, och ack så viktigt, syfte med att arbeta hårt för cupen:

– Vi vill vara med och utveckla sporten, och dessutom stärka futsalintresset här runtomkring i Halland. Det finns bland annat lite planer på ett futsallag i Varbergs BoIS i framtiden och då är det här ett väldigt bra sätt att börja sprida intresset mycket mer här.

I fjol vanns cupen av Tvååkers IF på både herr- och damsidan. Kan något lag utmana om titeln när det är dags igen 11-12 januari? Anmäl dig och ditt lag här nedan!

Så här anmäler du dig

  1. Gå in på varbergfutsalcup.se
  2. Klicka på anmäl ditt lag
  3. Anmäl dig!

Anmälan stänger 15 november!

LÄS HELA CUPGUIDEN HÄR!

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img