En helhetslösning på Gotland för alla åldrar

Tänk dig en helg på Gotland, där du från den stund du äntrar ön knappt behöver lyfta ett enda finger till. Du kan lägga allt ditt fokus på att njuta av futsal – både på och vid sidan av planen.

Det är precis vad som gör GA Cup så unik. De arbetar nämligen med en helhetslösning där de enkelt förklarat tar hand om dig och ditt lag från första stund. Transport till och från arenorna och vistelse på hotell – och då dessutom på vackra Gotland.

“En folkfest”

Cupen startade år 1979. Då spelade man fotboll på filtmatta rätt på isen. Sedan dess har mycket hänt – och idag är det en futsalcup. Ungdomslag, seniorlag, veteranlag och kompisgäng. GA Cup erbjuder en plats för alla.

– Det är en folkfest i ett annars ganska så tråkigt januari – och det är för alla. Alltifrån knatte till senior. För våra fotbollslag här på Gotland har det alltid varit den perfekta starten på säsongen, att få bryta av den kyliga uteträningen med en härlig futsalcup, säger Fredrik Karlsson som leder GA Cup.

Matcherna startar under fredagseftermiddagen och pågår sedan dygnet runt fram tills avslutningen söndag kväll.

– Däremellan är det full fart, och det är också en otroligt härlig mix på lagen. Det kan gå från några matcher med en äldre klass till den yngsta klassen, och då ser man verkligen bredden, säger han.

Foto: Mattias Karlsson/Gotlands Allehanda

Mixad och öppen klass ett populärt val

Dessutom erbjuder man en mixad och en öppen klass, vilket enligt Karlsson varit väldigt populärt. Där finns dessutom två grupper – en grupp för spelare som spelar fotboll eller futsal regelbundet och en grupp som spelar mer för att det är så otroligt roligt.

– Det växer allt mer. Dessutom lockar det väldigt många från fastlandet att komma över och spela, vilket är väldigt roligt. Det är perfekt för att dra ihop kompisgänget från förr, sitt gamla lag eller spela med arbetskollegorna.

I fjol deltog hela 228 lag i 25 olika klasser spelandes i totalt fem hallar. Tre i Visby, en i Slite och en i Hemse. Nu vill man växa ytterligare.

– Rekordet ligger på 238 lag, men jag är övertygad om att vi kan klara 250 stycken. GA Cup blir allt mer populär, och mycket beror på att lagen som kommer hit åker härifrån och är väldigt nöjda. 

Helhetslösningen lockar

Förhoppningen är att fler lag från fastlandet tar sig till Gotland, och som tidigare nämnt är det ett helhetspaket värt namnet som väntar för deltagarna.

– Vi erbjuder ett resepaket i samarbete med Scandic och Destination Gotland. Det är något som lagen är väldigt nöjda med. Vi har många lag som kommer tillbaka varje år till oss.

Fredrik Karlsson avslutar:

– GA Cup är för alla! Från knatte till veteran, från elit till kompisgäng. Här finns en klass som passar alla. Turneringen spelas under en intensiv helg i kallaste vintern med matcher dygnet runt. Närheten, gemenskapen och glädjen är det som genomsyrar stämningen i alla hallar som är spel i. Det kan gå från en match i flickor 10-klassen till att nästa match spelas ett tufft möte mellan herrseniorer och alla är alltid påhejade av glada och många på läktaren. 

Varmt välkomna till Gotland!

Så här anmäler du dig

  1. Gå in på cupmate.nu/cup/ga-cup
  2. Klicka på anmäl ditt lag
  3. Anmäl laget!

Anmälan stänger 10 december!

LÄS HELA CUPGUIDEN HÄR!

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img