Första förlusten någonsin för AFC: ”Visste att det skulle hända i SFL”

Sedan starten har AFC Eskilstuna inte förlorat en enda match i seriesammanhang. Man gick rent från division 2, via division 1, och har så även gjort under de första matcherna i SFL. Men under lördagen kom det första bakslaget.
– Det är bara upp med huvudet igen, menar AFC:s Oliver Mäntykorpi.

Den första förlusten kom borta mot Borås AIK. Siffrorna skrevs till 8–5.

– Vi var skit från start. Vi är inte riktigt med. Det var en lång resa och vi vaknade tidigt. Vi visste att det skulle bli en riktigt tuff bortamatch, men vi var inte påkopplade i början. Det är det som gör att vi förlorar, säger AFC-spelaren Oliver Mäntykorpi till Futsalmagasinet.

Han fortsätter:

– Till andra halvlek tog vi ett snack. Vi har aldrig legat under med så här mycket. Det är första gången. Vi sa att det får bli en reaktion och vi måste visa att vi är mycket bättre och visa var vi ligger i tabellen. Det tycker jag också att vi gör i andra halvlek.

I den andra halvleken inleder AFC Eskilstuna sitt jokerspel – och det med stor framgång. Mäntykorpi var spelaren iförd väst och var i princip bakom det mesta kring gästernas reduceringsmål. Två av målen stod han dessutom själv för.

– Vi har riktigt spelskickliga spelare och när vi spelar jokerspel är det ytterst få lag som kan ta oss där. Det vet vi om. Kanske borde vi börjat med det redan i den första halvleken, men nu blev det som det blev. För egen del kändes det bra idag, det var bara att köra.

LÄS OCKSÅ: Borås-målvakten med galen räddning: ”Tackade efter”

I den andra halvleken matchades ett få antal spelare väldigt hårt, och främst då under tiden man spelade med fem utespelare.

– Så blir det. Vi har spelat med varandra sedan vi var tolv år och det är lättare att gör mål och hitta ytorna när man känner varandra så bra.

Förlusten till trots är man fortsatt ensamma i topp – och härnäst väntar derby mot Strängnäs hemma i Eskilstuna. Då blir det åka av, menar Mäntykorpi.

– Det är bara upp med huvudet igen. Sådant här händer, och vi visste att det skulle hända i den här serien. Nu får vi hoppas på en reaktion från vår sidan i derbyt som väntar i nästa omgång. Då är det bara vinst som gäller.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img