Palalija med galen räddning: ”Sa att det var det sjukaste han sett”

0

Borås AIK besegrade under lördagen serieledande AFC Eskilstuna på ett minst sagt imponerande sätt. Men när AFC började spela jokerspel var de riktigt farliga – och Dino Palalija i hemmamålet hade därmed fullt upp.

Det var i jakten på reduceringsmål som Robin Zolfagary var ytterst nära att få bollen i mål. Troligen var alla 422 i Boråshallen övertygade om att den skulle gå in, men från ingenstans dök hemmamålvakten Dino Palalija upp och lyckades avstyra det hela med en riktig reflexräddning.

– Jag fattar inte hur jag räddade den. Det kändes som om jag vände 180 grader. Han kom och tackade efter och sa att det var det sjukaste han sett. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde, säger Dino Palalija och skrattar.

Händelsen äger rum när det återstår 3:40 av matchen.
LÄNK: Highlights Borås AIK–AFC Eskilstuna

AFC Eskilstuna var skickliga i spelet med en extra utespelare – och satte därmed Palalija på prov flertalet gånger.

– Det var jäkligt kul där i slutet när de körde jokerspel. De var riktigt duktiga på det. Jag tycker att vi faller ner lite väl långt och försökte tjata på grabbarna att åtminstone komma ut ur straffområdet, säger Palalija som alltså fortsätter spela även i år:

– Jag kör på så länge jag håller. Tanken var att jag skulle vara backup till Sääf, men han gick och blev skadad. Det har blivit som det blivit och jag gör mitt bästa för laget. Vi ska gå så långt som möjligt i år, avslutar han.

LÄS VIDARE: Najafi tvingas lämna återbud till landslaget: ”Högg till”