Ayranci efter vinsten mot rivalen: ”Hade förberett en ny målgest”

När Hammaby och AFC Eskilstuna möttes i november slutade matchen i tumult sedan Hammarbys målvakt Tolga Ayranci målfirat framför Eskilstuna-fansen. Efter kvällens möte väljer Ayranci istället att hylla fansen på plats – men en sak grämer honom.
– Synd bara att jag inte gjorde mål. Jag hade förberett en ny målgest, säger han efter vinsten.

LÄS MER: Hammarby vann gastkramande seriefinalen

Likt höstens möte innebar Eskilstuna–Hammarby ett rykande hett toppmöte. Skillnaden denna gång var dock att det var Hammarby som kom till mötet i serieledning.

Kontrasterna fortsätter.

Senast befäste Eskilstuna sin serieledning genom att ta tre poäng. Ikväll gjorde Hammarby det samma efter 3–5 i Stiga Sports Arena.

– Jag tycker att vi vann rättvist. Det var chanser åt båda hållen men vi var det bollförande laget matchen igenom, säger Hammarbys Tolga Ayranci efter slutsignalen.

Just Ayranci spelade en viktig roll för Hammarby när Eskilstuna pressade på för en sen kvittering. Senast hamnade han i händelsernas centrum i rollen som målskytt. Som målgest sprang han då bort till de tillresta Eskilstuna-fansen och sträckte ut sina armar. Detta uppskattades inte då.

– Det var lite onödigt av mig senast att fira så. Det var bara fyra sekunder kvar av matchen och vi hade ingen chans att vinna. Det var mest en kul grej från min sida. Deras fans hade varit jobbiga hela matchen, säger Ayranci.

Konsekvenserna av höstmötets heta känslor ledde till att polis fick tillkallas, något som Futsalmagasinet skrev om då. Kvällens möte blev istället en publikfest.

– Alla supportrar på plats idag uppträdde sig och sjöng för sina lag. Det är så här ett toppmöte ska kännas, sammanfattar Ayranci.

Om han hade fått bestämma hade dock en annan sak blivit likadan som senast. Nämligen hans målskörd.

– Det var bara synd att jag inte gjorde mål idag också. Jag hade förberett en ny målgest.

Hur hade denna målgest sett ut?

– Jag sparar den till en annan gång, skrattar Ayranci.

Nästa gång väntar ett Stockholmsderby mot Djurgården. Till den matchen kommer Hammarby med ett stärkt självförtroende och en utökad serieledning.

– Det är skönt att ha lite avstånd till de andra lagen. Vi vill visa vilka som bestämmer. Det är vi. Vi vill visa Sverige genom att vinna den raka serien.

Är det viktigt för er att vinna grundserien?

– Det är jätteviktigt. Sen kanske det inte spelar någon roll senare. Vi vill först och främst visa att vi är bäst i en rak serie, avslutar Ayranci.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img