Abassi efter tunga förlusten: ”Har fått känna att vi är dödliga”

AFC Eskilstuna var länge med i kvällens toppmöte mot Hammarby. Till slut fick de dock se sig besegrade med siffrorna 3-5.
– Hade matchen varit lite längre hade vi gjort fler mål, säger Ayoub Abassi.

LÄS MER OM MATCHEN: Hammarby vann gastkramande seriefinalen

I söndagskvällens heta toppmöte tog AFC Eskilstuna emot serieledaren Hammarby i Stiga Sports Arena.

Hemmalaget Eskilstuna lyckades få in det första målet – men sedan var det roliga över. Hammarby fick resa hem till Stockholm med tre poäng.

– Det känns riktigt dåligt. De var bättre än oss i den första halvleken och sen vaknar vi för sent. Det är ett rättvist resultat men om matchen hade varit lite längre hade vi gjort fler mål, säger Eskilstunas Ayoub Abassi som lämnade planen mållös.

I närminnet fanns också höstens möte mellan lagen då polis tillkallade för att lugna ner stämningen efter slutsignalen. Det var inte något Eskilstuna lade någon större vikt vid inför kvällens möte.

– Vi pratade innan matchen, men mest om att vi ville upprepa resultatet från förra mötet. Det var en av årets skönaste segrar.

Tror du att Hammarby använde förra mötet som tändvätska?

– Ja, det verkade så. De var väldigt taggade och revanschsugna. De hade ju bara förlorat mot oss sen innan, säger Abassi.

LÄS OCKSÅ: Ayranci efter vinsten: ”Hade förberett en ny målgest”

Eskilstunas förlust innebär att laget nu är åtta poäng efter serieledande Hammarby. Detta trots en mycket stark start på säsongen.

– Grejen är att vi inte hade känt på att förlora innan. När vi väl gjorde det fick känna att vi är dödliga. Jag tror att det kom som en chock, säger Abassi om de tyngre resultaten.

– Vi behöver jobba mer med vår fysik för att orka spela lika bra försvarsspel som vi spelar anfallsspel. Försvarsmässigt har vi varit lite sämre på sistone.

Att förstaplatsen börjar glida Eskilstuna ur händerna verkar inte störa laget nämnvärt. De har den stora bilden i åtanke.

– Det är i slutspelet det gäller som mest. För att vinna SM-guld måste man dock kunna slå alla lag. Nu får vi främst fokusera på en andraplats i grundserien, inleder Abassi.

Han tillägger snabbt:

– Men först måste vi ta oss till slutspel! Det kan vi inte ta ut än!

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img