Månadens spelare: Adnan Cirak

0
Adnan Cirak. Foto: Erik Kruse Photography

Månades spelare på Futsalmagasinet är i samarbete med Sparta Shin Guard.

2019 har blivit 2020 och december har blivit januari. Därför har det nu blivit dags att för tredje gången den här säsongen att utse ”Månadens spelare” i SFL.

Månadens spelare i SFL för december månad är Strängnäs FC:s Adnan Cirak.

Månadens spelare, oktober: Ayoub Abassi
Månadens spelare, november: Hampus Furublad

Adnan Cirak, som vann skytteligan i fjol, har spottat in mål den här säsongen och är redan efter 14 omgångar (där han spelat i 13 av dem) gjort otroliga 36 mål. Under december månad har han flera gånger varit avgörande i sin produktion framåt och sitt sätt att leda laget.

Stort grattis! Hur känns det att bli utsedd till månadens spelare?

– Det är kul, självklart. Det har gått bra för mig ända sedan seriestart och det är kul att det uppmärksammas.

Hur summerar du din egen prestation så här långt?

– Det har varit en jävligt bra insats hittills. Jag är nöjd och stolt över mina prestationer så här långt. Jag hoppas att det fortsätter under resterande åtta matcher plus ett eventuellt slutspel också, säger han och fortsätter:

– Vi är glada om vi kommer till slutspel. Målet är att komma till slutspel, så resten är egentligen bara bonus. Men vi har ett bra lag. Allt kan hända. Men bara vi tar oss dit är vi egentligen nöjda.

I fjol vann Adnan Cirak skytteligan med 39 mål. Redan nu har han alltså gjort hela 36 stycken.

– Skillnaden i år på mig själv är att jag utvecklats mycket mer som futsalspelare. Målen har jag alltid haft i mig. Jag har siktet inställt på att slå förra årets rekord, så får vi se hur det går, säger Cirak som upplevt det senaste året som enormt utvecklande:

– Mycket har gjort att man utvecklats. Jag har varit med i landslaget och har många bra spelare runt mig. De underlättar det, plus att man har blivit ett år rikare med erfarenhet.