Favoriterna Djurgården är redo för Ektorp: ”Ödmjuka inför uppgiften”

0
Foto: Krister Melin

Förra säsongen expanderade Djurgårdens IF sin futsalverksamhet med ett damlag. Djurgårdens starke man David Bergqvist som ville bygga ett vinnande lag rekryterade omgående tränaren Benjamin Namini som kom från nedlagda Lindahl FF som hade två SM-guld och ett silver under sina säsonger som förening.

Nu var det dags för ett nytt kapitel och med Benjamin i ledet, så skulle Djurgården föra det gamla Lindahlsarvets vidare och till och med sträva efter att förfina det.

Den första säsongen slutade med uttåg i kvartsfinalen efter ett måplglatt dubbelmöte mot Falcao FC som sedan försvarade sitt guld. Inför nuvarande säsong utvärderade man debutsäsongen, och man byggde ett nytt lag med nyförvärv som bland annat Louise Schillgard, Emma Lund och Linda Lundström.

Facit hittills är att man är ensam lag som har tagit full pott i RFL, och nu går man alltså in i slutspelet som favoriter till guldet. En spelare som har utmärkt sig i det blårandiga laget är Rebecca Rolin, som är ytterst nöjd med säsongen:

-Det har gått fantastiskt bra för oss och vi kan inte vara annat än nöjda med resultatet hittills. Jag tror att framgången i grund och botten handlar om att laget består av så många grymma futsalspelare. Vi har ett högt uppsatt mål och ställer höga krav på varandra därefter. Kvaliten och tempot vi har på träningarna, tillsammans med kompetenta ledare, skapar bra förutsättningar för att vi ska bli så bra som möjligt.

Foto: Krister Melin

Rolin är precis som de ovannämnda spelare ny i laget men även ny sporten. Hon har också hyllats av sin tränarstab som hoppas se henne i den blågula tröjan inom en snar framtid. Hon förklarar sin första tid inom den nya sporten.

-Jag har alltid tyckt det varit jättekul med futsal så det känns fantastiskt roligt att vara igång igen. Det har tagit tid att ta till sig av de taktiska bitarna och jag lär mig fortfarande men det har gått jättebra. Både spelare och ledare har varit väldigt välkomnande och jag känner att jag har kommit in i laget på ett bra sätt.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

-Jag ser mig själv som en kreativ spelare med bra spelförståelse. Jag tycker absolut det är kul att göra mål men det är minst lika härligt att slå en fin och avgörande passning. Vad gäller möjliga utvecklingsområden så går det inte en träning utan att Benji(Benjamin Namini) är på mig att nöta tåpajar när lägen ges och förhoppningsvis kommer det att leda till fler poäng i slutspelet.

Benjamin Namini har betytt mycket för Rebecca Rolin. Foto: Krister Melin

Att målsättningen är SM-guld för Djurgården är ingen hemlighet, utan ribban har alltid varit hög när Benjamin Namini har lett lag, något som lär har satt prägel på sina spelare när det kommer till målsättningar.

-Jag skulle ljuga om jag inte sa att jag vill tillhöra landslagstruppen. Jag vet att konkurrensen är hård men jag vill bli tillräckligt bra för att slåss om en plats där. Det vore superkul redan nu till årets samlingar men annars har jag ett tydligt mål inför nästa säsong.

Vad ser du mest fram emot i slutspelet?

-Äntligen går vi in i slutspelet och det ska bli jättekul, jag har en positiv känsla inför söndagen. Det är nu vi får chansen att visa att vi är minst lika bra som siffrorna i serien visat. Vi är ödmjuka inför uppgiften, följer vi vår game plan så krävs det mycket från Ektorp för att stoppa oss.

Djurgårdens IF inleder slutspelet på söndag borta mot Ektorp FK.