Nyckelspelarna om avskedet från ÖSK: ”Det stämmer inte”

0

Futsalmagasinet kunde förra veckan rapportera att Örebro SK Futsals förberedelser inför nästa säsong är igång där man redan i maj släppte nyheten att fem spelare lämnat laget, där Henrik Lara Rodriguez inte valde någon förlängning. De övriga spelarna, Simon Johansson, Dana Kuhi, Alen Rastoder och Amel Rastoder, ska enligt klubbens pressmeddelande inte ha fått förnyat kontrakt.

– Vi har tagit beslut om att inte erbjuda dom några nya kontrakt, utan att vi istället ser oss om efter andra spelare. Samtliga i den här kvartetten har genom åren varit viktiga för klubben på plan och de blir inte lätta att ersätta, men allt har sin tid och vi kan bara tacka dom för deras insatser i ÖSK-tröjan, kommenterade Victor Huerta på ÖSK:s hemsida.

LÄS ÄVEN: ÖSK Futsal rensar i truppen – fem spelare lämnar

Denna formulering ska ha skapat irritationer, då det råder delade meningar om vilken part som tog beslutet att gå skilda vägar. Alen Rastoder berättar sin syn på det hela.

– ÖSK:s uttalande är väldigt märkligt. Många av namnen som nämns hade redan bestämt sig för att lämna. Det var i första hand spelarna som inte ville fortsätta, därefter tog ÖSK ett liknande beslut och inte tvärtom som dem påstår. Det får stå för dem, säger Alen Rastoder till Futsalmagasinet.

Foto: Marcus Titus

Han fortsätter med hur dialogen såg ut där flera tog ett tidigt beslut om sin framtid, där hans bror Amel bland annat tog sikte mot Finland och Akka Futsal.

– Många av spelarna tog beslutet att inte fortsätta nästa säsong i ÖSK-tröjan och det här var väldigt tidigt under december, januari som vi förde dialoger med varandra. Amel Rastoder hade till exempel nästan halvt skrivit på med finska mästarlaget Akka Futsal, sen att står det i Nerikes Allehanda att han fått dissen av ÖSK, vilket återigen är märkligt. Samma med Henrik Rodriguez där två SFL-klubbar visat intresse ett flertal gånger.

Amel Rastoder. Foto: Krister Melin

Amel Rastoder som under vintern provtränade med Akka Futsal och som under föregående månad blev presenterad för det finska mästarlaget ger även han sin syn på det som har hänt.

– Att säga att man inte valt att förlänga med dessa fem spelare stämmer faktiskt inte, utan dessa fem lämnade självmant och utefter det togs beslutet från ÖSK att inte lämna ett nytt kontraktsförslag, säger Amel och fortsätter:

– ÖSK är en jättefin klubb med mycket potential, men tyvärr så handlar det om att allt ska se bra ut utåt, men internt är det betydligt mycket stökigare. Uttalandet från ÖSK-ledningen visar bara vilket fokus som är prioritet från klubbens sida, att se bra ut mot omvärlden istället för att satsa på vad som ger poäng och titlar. Dessutom tycker jag att det är otroligt respektlöst att uttala sig på det sättet mot fem spelare som alla varit stöttepelare under flera år i ett lag som hade fallerat utan oss.

Hur önskar du att detta hade sköts? 

Alen Rastoder igen:

– Personligen tycker jag att ÖSK inte hade behövt nämna några namn. De nämner de fem namnen som valt att lämna, men de nämner inte de sju övriga namnen som varit kontrakterade, knappt tränat eller spelat under förra säsongen för att sedan lämna självmant eller att klubben valt att avbryta. De spelarna skrivs det inget om. De spelarna kommer aldrig ÖSK att signa igen men de spelarna har man inte valt att nämna.

– För ÖSK så handlar det bara om en sak och det är att allting ska se bra ut utifrån. Det är inte så man tar poäng och SM-Guld, avslutar Alen Rastoder.

MISSA INTE: Första nyförvärvet klar för ÖSK Futsal