”Det här trodde man inte i december när korsbandet gick”

0
Michel Basberber. Foto: Nobbes Djurgårdsbilder (Infälld: privat)

Michel Basberber fick på sin födelsedag lyfta pokalen tillsammans med sitt Hammarby efter 2–1 i finalen mot IFK Göteborg. Det efter att ha fått hela våren förstörd av en korsbandsskada.
– Det var helt fantastiskt att få vara med om det här, säger Basberber.

LÄS MER: Hammarby är svenska mästare

Rutinerade Michel Basberber skadade sig illa i december. Korsbandet var av och drömmen om att få leda sitt lag fram till ett SM-guld försvann. Men under söndagen var det till slut Basberber som både fick leda laget ut på planen och därefter lyfta SM-pokalen. Dessutom målskytt – och allt detta på sin födelsedag. En hyfsad dag, helt enkelt.

– Det var helt fantastiskt. Det här var inget man trodde i december när korsbandet gick. Helt säker på att säsongen var över, och det var den väl egentligen också. Så det enda lilla positiva med corona var att man fick vara med här idag. Jag är absolut inte hundra ännu, utan spelade mer på rutin och gör det enkelt. Det kan också behövas. Försöka lyfta de andra. Sedan fick man krydda med ett mål, säger Michel Basberber till Futsalmagasinet efter matchen.

Vad säger du om er insats i finalen?

– Jag tycker att vi börjar ganska starkt och det känns som att vi är lite mer på tårna än vad de är. Vi får en fin 2–0-ledning och det är ju otroligt skönt. Inför andra halvlek pratade vi om att inte ta några onödiga risker. Pressen är på dem och de måste göra minst två mål. Fredrik Notice hade ett jätteövertag på sin libero, så där ville vi lägga många bollar. Det var inte snyggt i andra, men det var en vinst. En viktig vinst, säger Basberber som sedan tillägger:

– Jag måste också lyfta fram Tolga Ayranci som gör en fantastisk match med viktiga räddningar.

LÄS OCKSÅ: Ayranci stor hjälte: ”Skönt att visa”

Målet från Basberbers sida kom till direkt från frispark en bra bit ut i planen. Viktor Jansson i Blåvitt-målet var något skymd, och bollen gick direkt i mål.

– Väldigt skönt att sätta dit 2–0. Jag tänkte bara lägga den på mål och ville ha en liten touch från Fredrik där. Men istället blev det mål, vilket såklart inte var helt fel.

Hur värda är Hammarby detta, känner du?

– Jag skulle så jävla sjukt värda detta. Göteborg är också fantastiskt lag och värda segern. Men någonstans drev vi hela året, vi vann serien, minst antal förluster och släppte in minst mål. Vi började säsongen redan i april och var i Kina. Mycket skitsnack om lätta lag där och att vi ofta haft det lätt. Skönt att knäppa alla på näsan. Det gav fan frukt till slut. Men också, som sagt all heder till Göteborg. Ett fantastiskt lag och en värdig tvåa. Det var rätt lag vi mötte i finalen.

Nu blir det en kortare tids semester för spelarna. Sedan börjar bygget inför nästa säsong. Då väntar, förhoppningsvis, spel i Champions League.

– Yes, det är sagt att det ska börja i oktober. Vi ska fira och sedan ha en liten paus. Sedan börjar nästa säsong. Vi ska representera Sverige och Bajen utomlands. Kul med nya utmaningar för det här gänget, avslutar kapten Michel Basberber.