RFL-svepet: Så slutade luciaomgången

0

Under Luciadagen var RFL tillbaka med fyra nya matcher som omfattade Svealand och Götaland, där fyra av förra säsongens slutspelslag deltog.

RFL Svealand

I Svealand avverkade Djurgårdens IF sin andra match för säsongen som även var hemmapremiär. Motståndet stod Rågsveds IF för, som Djurgården i sin första match besegrade med 7-2. Nu blev det 7-4 där Madeleine Stegius stod för fem av målen.

I seriens andra match som också var ett returmöte mellan Stockholm United FF och Järla IF och precis som i första mötet så skulle Järla gå vinnande ur även denna gång, där Susan Kiryo nätade två gånger. I och med segern så är Järla serieledare med full pott med sina tre matcher spelade, men en match mer spelad än Djurgården som även dem har full pott.

Resultat

Djurgårdens IF-Rågsveds IF 7-2

Stockholm United FF-Järla IF 1-5

RFL Götaland

De svenska mästarinnorna IFK tog emot Borås AIK hemma i Lundehallen och hamnade i et tvåmålsunderläge som man lyckade hämta upp innan paus. Man lyckades sedan vinna matchen.

Silverlaget GAIS Futsal åkte till Östergötland för att möta Svärtinge SK, laget man besegrade med 20-2 i premiären men denna gång blev det kämpigare. Svärtinge som försvarade sig väl tog ledningen i början av andra halvlek, en ledning som höll sig till slutet av matchen då GAIS äntligen fick hål på Morsing i mål. Därefter orkade Svärtinge inte att stå emot i en mach som slutade 3-1 till GAIS.

GAIS Futsal har efter denna helgomgång spelat en match mot Borås som man gick segrande ur med 6-2, en seger som ger dem serieledning med tre poäng ner till IFK Göteborg. Man har dock två matcher mer spelade än Göteborg.

Resultat

IFK Göteborg-Borås AIK 7-5

Svärtinge SK-GAIS Futsal 1-3

Borås AIK-GAIS Futsal 2-6