Landslagsspelaren gjorde comeback för Borås

På tisdagskvällen avslutades den näst sista omgången i SFL, där de sen tidigare slutspelsklara Borås AIK tog emot Libertá FC där möjlighet till klättring i tabellen fanns för bägge lagen.

En notis i matchen skulle komma bli en comeback för hemmalaget, nämligen från landslagsmeriterade Mattin Najafi. Futsalmagasinet har tidigare rapporterat om Najafis skada som kom i slutet av förra säsongen, samt hans väg tillbaka.

Självaste comebacken kom i slutet av första halvlek när hemmalaget hade ett 0-2-underläge. En reducering kom i slutminuten efter att man satsat på jokerspel, något som Najafi var delaktig i.

I andra halvlek vänder man underläget där tidigare målskytten Elmström gör två mål inom loppet av en minut efter ett fint inspel från sin lagkamrat. Det andra målet kom på en straff.

Malesic skulle i sin tur få chansen att göra mål på straff efter att Kjellström åkt på en otäck smäll i mål vilket resulterade i ett längre avbrott, utvisning och straff. Kort därefter hade Borås och Mostafa chansen att ta ledningen på nytt via straff vilket Jonsson i mål räddade.

Resultatet skulle stå sig tiden ut. Bägge lagen försökte sig på jokerspel utan resultat och Borås hade dessutom en långstraff i slutminuten som Hassan Najafi missar.

Svenska Futsalligan

Borås AIK – Libertá FC 3-3 (1-2)

Målen, 0-1 Gustav Kjellström, 0-2 Ardi Taqi, 1-2 Alexander Elmström, 2-2 Alexander Elmström, 3-2 Alexander Elmström, 3-3 Angelo Malesic

Varning, Borås: Mehmed Dresevic

Utvisning, Borås: Daniel Sijan

Varning, Libertá: Felix Jonsson, Alban Thaqi