Han är nästa spelare som lämnar ÖSK Futsal: ”Ett tufft beslut”

0
Foto: Krister Melin

Örebro SK Futsal har haft en dyster inledning på sitt lagbyggande där man sedan tidigare har fått se sig tappa Adnan Cirak och Maicon Tauan.

Nu står det klart att SM-tvåan även får klara sig utan Felipe Fumes som lämnar efter en säsong. Fumes som har erfarenhet från olika ligor i europa, kom till ÖSK Futsal under förra säsongen och hade en viktig roll när laget nådde sin första final någonsin där man föll mot Hammarby IF.

I den finalen kom han att spela en avgörande roll när han som enda spelare missade sin straff under straffläggningen i SM-finalen. Fumes noterades för 6 mål i SFL:s grundserie.

ÖSK skriver på sin hemsida att man inte valde att erbjuda den meriterade brassen något nytt kontrakt men tackar han samtidigt för sina insatser i klubben.

Felipe har varit professionell både på och utanför plan sedan första dagen han kom till Örebro, och för klubben har det varit en ära att haft honom hos oss den gångna säsongen och Felipe hade mycket att lära ut från sina många proffsår runt om i Europa, både hur man agerade på och utanför plan. Det var ett tufft beslut för oss att inte erbjuda honom ett nytt kontrakt då han är en bra futsalspelare och jättefin människa, men vi bestämde till slut att rikta fokus mot andra spelare, säger Victor Huerta, futsalansvarig i ÖSK Futsal.

MISSA INTE: SFL: Klara nyförvärv och spelarförluster