Förre SFL-spelaren till division 2-klubben

  0
  Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

  Till hösten gör forne SFL-klubben GAIS Futsal sin tredje säsong i division 2. Föregående säsong fick man se inställd och av allt att döma så verkar man ta nya och kraftfulla tag mot den kommande säsongen.

  Man har nyligen strukturerat om i ledarstaben där Mattias Rölling-Hallongren som har ett förflutet i Djurgårdens IF och IFK Göteborg nu blir ny huvudtränare. Rölling-Hallongren var tidigare assisterande tränare och får nu assistans av Romeo Vidovic som tidigare var assisterande tränare för klubbens damlag som tog SM-silver.

  MISSA INTE: Årets första landskamper väntar – här är truppen

  Förutom detta så har man också presenterat det första nyförvärvet för säsongen och det är ett starkt sådant i Oskar Örth. Säsongen 2016/17 hade Örth en stark säsong i division 1 där han mäktade med 24 mål för FC Frölunda.

  Detta gjorde att han drog till sig blickarna från SFL och hamnade sedan i IFK Göteborg och där blev en säsong innan Borås AIK ville ha hans tjänster. Efter säsongen 18/19 har det varit desto anonymare för Örth som hoppas hitta vägen tillbaka.

  Jag och Mattias Rölling-Hallongren har haft kontakt under ett bra tag, det har känts seriöst och lovande. Jag vill hitta glädjen med futsalen igen. Jag är tillbaka i division 2 där allt en gång startade med en massa glädje, säger nyförvärvet till klubbens hemsida.

  Rölling-Hallongren själv är nöjd med sitt nyförvärv och säger följande.

  Jag är väldigt glad att Oskar valde att komma till oss. Vi har fört en dialog en tid och nu är han äntligen här. I Oskar så får vi en spelare med rutin från spel i SFL, en härlig person och ett kunnande som kommer lyfta detta lag.

  Oskar Örth. Foto: GAIS Futsal

  LÄS ÄVEN: Hammarby värvar och lånar från division 1