Hammarby värvar och lånar från division 1

0
Foto: Tommy LS Andersson och Olof Bergqvist

Tidigare under sommaren presenterade de regerande svenska mästarna Hammarby IF sitt första nyförvärv för säsongen i Alexander Browne som hämtades in från Strängnäs FC.

Sedan dess har det inte hänt så mycket när det gäller värvningar hos mästarna där man förutom Browne endast har presenterat Thomaz Mendes De Almeida från U19-laget. Nu har man dock utökat truppen med två nyförvärv från division 1.

MISSA INTE: Hammarby laddar upp inför Champions League – möter spanska lag

Den ena spelaren som presenterades under fredagen på Hammarbys sociala medier är Aleksandar Tomevski från Söder Futsal i division 1. Säsongen 2016/17 gjorde han en säsong i SFL med Söder Futsal men blev sedan nedflyttade efter att ha förlorat SFL-kvalet mot Hammarby.

Lånar in landslagsrutin

Den andra spelaren som presenterades under lördagsmorgonen är dock av en kändare karaktär. Ignatius Malki som främst är känd som en explosiv och målglad spelare med bland annat landslagsspel i bagaget är nu klar för Hammarby IF men dock som ett lån.

Malki representerar Ektorp FK i division 1 men vart förra säsongen utlånad till Örebro FC när division 1 ställdes in. Där noterades han för 16 mål i SFL och 1 mål i slutspelet, och säsongen innan lånades han ut till Strängnäs FC från Norrköping FK. Där blev det 17 mål i SFL samt 2 mål i slutspelet.

LÄS ÄVEN: Ny förlängning i Örebro FC