Efter spelartappen – fem utländska spelare klara för ÖSK Futsal

0
Foto: Krister Melin

Förra säsongen satsade Örebro SK Futsal på stort när man värvade högprofilerade SFL-spelare som Adnan Cirak och Maicon Tauan samt brasseduon Felipe Fumes och Leonardo Mieli som hade erfarenhet från europeisk ligaspel.

Resultatet blev serieseger i SFL och SM-final men väl där blev det förlust på straffar mot Hammarby IF som vann sitt andra raka SM-guld. Efter detta har den ena profilen efter den andra profilen lämnat ÖSK där Cirak, Tauan och Fumes är de namnstarkaste tappen.

MISSA INTE: SFL: Klara nyförvärv och spelarförluster

Förutom några förlängningar så har det varit tyst i ÖSK-lägret men nu på sistone har det dock börjat hända saker i fjolårets silverlag. Man presenterade först fyra brassar i José Adalberto Junior, 21, Erik Sergio, 22, Washington Luiz, 20 samt Fabio Faria, 20 som har spelat på olika nivåer i Brasilien.

Junior och Sergio vann den regionala ligan förra säsongen medans Luiz har erfarenhet från högstaligan i Brasilien. Faria har spelat i den näst högstaligan samt i olika U20-serier. I och med värvningar av denna kvartett så har ÖSK fem brassar där Leonardo Mieli som sedan tidigare har förlängt, även har ett italienskt pass.

Spanjor klar

Förutom detta så har man förlängt med Albin Björnram och nu under fredagen presenterades ett nytt nyförvärv i spanjoren Sergio Morales. 26-årige Morales som bland annat har erfarenhet från Champions League, har även varit lagkamrat med Mieli när de två spelade i den Engelska ligan.

LÄS ÄVEN: Huvudtränaren stannar i Örebro FC