Nytt avhopp i division 1

0
Foto: David Gerd

Om mindre än en månad är det seriepremiär i Svenska Futsalligan och månaden efter gör division 1 comeback efter att ha ställts in på grund av pandemin föregående säsong, men trots att division 1-säsongen allt börjar närma sig så har den näst högsta ligan drabbats av ett bakslag.

Vänersborgs FK och förre mästarklubben Falcao FC har sedan tidigare utgått och nu får dem sällskap av ett lag från den norra delen av landet.

Nu står det klart att Köpmanholmen-Bjästa FF utgår från division 1 Norrland. Klubben från Örnsköldsviks kommun debuterade i division 1-sammanhang förra säsongen där man hann spela två matcher innan serien ställdes in. Säsongen innan tävlade man i lägre tävlingssammanhang.

I och med avhoppet så är det endast fyra lag kvar i division 1 Norrland.

LÄS ÄVEN: Oraklet: ”Svensk futsal står inför ett vägskäl”

LÄS ÄVEN: Så spelar Hammarby i Champions League-kvalet