Hammarby tog historisk seger i Champions League

0
Foto: Krister Melin

Under lördagskvällen gjorde Hammarby IF entré i Champions League-kvalet i vad som var deras andra CL-match någonsin. Motståndet i den inledande kvalmatchen var värdlaget SMS Viimsi.

Det skulle tidigt bli jubel i matchen efter att Holmqvist testat avslut från mittzonen av planen som letade sig in innanför den vänstra stolpen, detta efter att ha gjort en vändning från vingeposition vilket skapade yta och öppnade upp för avslutet som ledde till målet.

Inledningen i övrigt bjöd på två lag som försökte styra spelet mot positionerat försvar där några få chanser bjöds på, men ju längre matchen gick så skulle spelet öppna upp sig med ytor, svängigt spel och målchanser.

MISSA INTE: Ett lag mindre i division 1

Med ungefär fem minuter kvar till paus får Hammarby en fin period i slutskedet av halvleken. Man hamnar i en pressad situation som man spelar sig ur till offensiv planhalva, man fick sedan inspark som man snabb utnyttjar vilket resulterar i en utökad ledning, och direkt efteråt gör Makolli 3-0 på en vacker frispark vars avslutning letar sig in i krysset. En reducering skulle sedan komma innan paus.

I andra halvlek var Viimsi det piggare laget inledningsvis där många chanser skapades till intet. Viimsi försöker och försöker men får inte in någon reducering och Hammarby går vinnande ur matchen med 3-1 där samtliga mål gjordes i första halvlek.

I och med detta så tar Hammarby sin första seger någonsin i Champions League, och under söndag väntar nästa match där JB Futsal Gentofte står för motståndet.

Matchfakta

Champions League: Preliminary Round

SMS Viimsi – Hammarby IF 1-3 (1-3)

Målen, Viimsi: Archil Sebiskveradze

Målen, Hammarby: Sebastian Holmqvist, Peiman Pahlevan, Liridion Makolli