Hedersam förlust när Hammarby föll mot Gentofte

0
Foto: Krister Melin

Under söndagen spelade Hammarby IF sin andra kvalmatch i Champions League. Efter att ha besegrat värdlaget SMS Viimsi 3-1 i sin första match så väntade JB Futsal Gentofte som även dem kom från en 3-2-seger mot Sparta Belfast. En tidig gruppfinal med andra ord.

Det danska laget är piggast inledningsvis och dominerar bollinnehavet mot ett Hammarby som mestadels får försvara sig och knappt låna boll. Det vassaste målchansen hade också Gentofte efter ett inspel från målvakt som resulterar i en klackpass och sedanerna en stolpträff, men även Hammarby hade en fin möjlighet.

Sju minuter in i matchen får Gentofte utdelning för sitt jobb där man både tar ledningen och utökar den efter mål av Jörgensen och Bonde. Hammarby skulle med tiden lyckats flytta fram sina positioner och med knappt sju minuter till paus får man in en viktig reducering.

MISSA INTE: Hammarby tog historisk seger i Champions League

Gentofte utökar sedan sin ledning på nytt och med minuten kvar försöker Hammarby på en forcering med jokerspel vilket ger utdelning fem sekunder innan paus.

Hammarby kom in i andra halvlek med härlig energi och åtta minuter in i den kommer den efterlängtade kvittering. Yasar som gjorde målet skulle kort därefter få syna det röda kortet och därmed följa matchen från läktaren. I och med utvisningen så fick Gentofte spela med en man mer i två minuter, vilket de utnyttjar väl och gör 4-3.

Kort därefter gör man 5-3 sedan 6-3, det sistnämnda på långstraff efter att Al-Maliki blivit utvisad. Trots två utvisningar och ett tremålsunderläge med fem minuter kvar av matchen så gör Hammarby en kraftansträngning och satsar allt på jokerspel vilket ger två reduceringar och en liten nerv i slutet av matchen, men Gentofte går vinnande ur den med uddamålet.

På tisdag avslutar Hammarby kvalet mot Sparta Belfast.

Matchfakta

Champions League: Preliminary Round

Hammarby IF – JB Futsal Gentofte 5-6 (2-3)

Målen, Hammarby: Sebastian Holmquist 2, Özgur Yasar, Peiman Pahlevan, Gabriel Diaz

Målen, Gentofte: Kevin Jörgensen 2, Lars Bonde, Oscar Merling Hansen, Mads Falck 2

Utvisning, Hammarby: Özgur Yasar, Aus Al-Maliki