Uddevalla vann kamratmötet

0
Foto: Håkan Fredriksson, Carpi

Under lördagen spelas det tre matcher i Svenska Futsalligans andra omgång, som inleddes med ett kamratmöte mellan IFK Göteborg som tog emot IFK Uddevalla hemma i Lundby Strand.

IFK Göteborg kom från en bekväm premiärseger där man nollade Libertá FC medans IFK Uddevalla kom från en mållös premiär mot Stallarholmens SK. Precis som i den matchen så skulle Uddevalla även denna gång inleda piggt med mycket boll men man hade svårt att hitta rätt i sina avslut.

MISSA INTE: Holmén tillbaka i Torslanda

Istället skulle Göteborg jobba sig in i matchen och man tog ledningen efter att Rossi vunnit boll högt upp i plan och sedan förvaltat läget på bästa sätt. Raisi hade sedan en stolpträff men med fem minuter till paus tog Söderqvist ett distansskott som inte bara resulterade i en kvittering utan även säsongens första mål för Uddevalla.

Precis innan paus har Uddevalla en framgångsrik minut där Raisi tog revansch för sin tidigare stolpträff, och direkt efteråt råkar Smajlovic göra självmål.

I andra halvlek kom hemmalaget ut med en ny energi och gör en upphämtning i halvlekens inledning. Denna glädje varade sig inte så länge då Uddevalla återigen tog ledningen.

Göteborg hade ett par vassa chanser till att kvittera men istället för att sätta dem så skulle man dra på sig så pass många foul att Uddevalla fick en långstraff som dock Sääf i målet räddar. Med knappt sju minuter kvar av matchen utökar Uddevalla sin ledning och Göteborg som vill komma ikapp satsar resten av matchen på jokerspel utan framgång.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

IFK Göteborg Futsal – IFK Uddevalla 3-5 (1-3)

Målen, Göteborg: Emilio Rossi 2, Kerat Solaiman

Målen, Uddevalla: Fredrik Söderqvist 2, Younes Raisi, Självmål, Donat Gashi

LÄS ÄVEN: Borås besegrade Torslanda