Delad poäng i Sörmlandsderbyt

Under lördagen spelades det ett Sörmlandsderby mellan Stallarholmens SK som tog emot AFC Eskilstuna hemma i Thomas Arena. För Stallarholmen var detta sin första hemmamatch någonsin i SFL under nuvarande skepnad.

Bägge lagen gick in i matchen med fint spel och teknisk kvalité och lagen skulle få en halvlek var där hemmalaget kunde gå till paus med en ledning på 2-0.

MISSA INTE: Uddevalla vann kamratmötet

Andra halvleken skulle visa sig vara en betydligt livligare sådan än första halvlek med sju varningar och två utvisningar. Det var i samband med att Ayoub Abassi reducerat för sitt AFC som ett bråk uppstod mellan han och Poja Tahmi i Stallarholmen. Resultatet blev att Abassi fick sin andra varning och därmed rött kort medans Tahmi fick rött kort omgående.

AFC försökte komma ikapp och satsade i slutskedet av matchen på jokerspel och med ett fåtal sekunder kvar av matchen så kom kvitteringen efter att Kenny Tran hittat nätet och därmed räddat poäng åt sitt lag.