Ny seger för Örebro – Falck femmålsskytt igen

Under söndagen tog Örebro FC emot Norrköping FK hemma i Gamla Idrottshuset.

Örebro som historiskt sett har ett övertag på Norrköping var det kvickare laget som stod för majoriteten av målchanserna i första halvlek.

Hjalmarsson gav Örebro ledningen i mitten av första halvlek efter ett inspel från Lindqvist. Falck hade sedan möjlighet att öka ledningen på straff efter att Johnsson dragits ner av Vester i målet. Vester tog revansch på sig själv med en enhandsräddning.

Matkovic skulle kort därefter kvittera för Norrköping efter en omställning där han från kanten chippar bollen över Caliskan i mål.

MISSA INTE: Delad poäng i Sörmlandsderbyt

Tidigt i andra halvlek tog Örebro återigen ledningen efter en felpass av Norrköping som resulterade i en omställning och ett avslut i nättaket av Falck. Man skulle sedan vara riktigt effektiva framför mål där man straffar Norrköping flera gånger efter deras slarv i spelmomenten.

Matchen blir till slut 9-3 till Örebro som efter denna match har full pott i tabellen. Mads Falck har efter detta stått för 10 mål i SFL.

Svenska Futsalligan

Örebro FC – Norrköping FK 9-3 (1-1)

Målen, Örebro: Philip Hjalmarsson, Mads Falck 5, Simon Chamoun 2, Fredrik Johnsson

Målen, Norrköping: Daniel Matkovic, Johan Roxström, självmål

LÄS ÄVEN: IFK Uddevalla vann kamratmötet